Як підготуватися до сімейної подорожі автомобілем

Ольга Станішевська | Всі новини автора
семейному путешествию на автомобиле

 

Подорож на машині – один із найпопулярніших видів сімейного відпочинку. Якщо ж в автомобілі присутні діти, то така поїздка має бути не тільки захопливою, а й безпечною. Досвідчені водії знають, що підготувати до подорожі потрібно не тільки себе й сім'ю, а й машину. Поломка автомобіля може зіпсувати враження від поїздки, а то й зовсім призвести до невдалої подорожі.

Що потрібно передбачити для автомобіля

Щоб через поломку не довелося ночувати з дитиною в машині, необхідно перевірити комплектацію багажника. Для безпечної поїздки потрібна наявність:

  • аптечки для надання першої допомоги;
  • набору інструментів;
  • запасного колеса;
  • троса для буксирування;
  • пуско-зарядного пристрою.

Важливість останнього приладу не варто недооцінювати. Особливо актуально, щоб у багажнику завжди лежала зарядка для автомобіля під час поїздок у зимовий час. З його допомогою можна не тільки оцінити стан акумулятора, а й завести двигун машини під час повної розрядки АКБ. Водночас не потрібно мати ніяких додаткових пристроїв. Наявність пуско-зарядного пристрою дасть змогу вийти з екстреної ситуації за лічені хвилини, що дуже важливо під час далеких поїздок із дітьми.

Перед виїздом необхідно перевірити тиск у колесах, рівень оливи у двигуні, роботу габаритних вогнів. Також потрібно оцінити стан покришок і наявність охолоджувальних рідин. Зробивши ретельну перевірку стану й комплектації автомобіля, можна сміливо вирушати в дорогу всією сім'єю.

Що взяти в поїздку для дітей

Після комплектації необхідними інструментами автомобіля, потрібно зібрати речі для дитини. Важливо подбати про комфорт поїздки саме дітей, оскільки для них процес їзди більш виснажливий і дискомфортний. Обов'язкова наявність автокрісла або автолюльки залежно від віку дитини. Це пристосування не тільки підвищить безпеку і зручність їзди, а й допоможе уникнути штрафів.

Під час подорожі новими маршрутами необхідно взяти із собою запас води та дитячого харчування. Треба простежити, щоб в аптечці були дитячі ліки. Якщо дитина зовсім маленька, обов'язкова наявність памперсів і вологих серветок для догляду за малюком.

Окремий атрибут поїздки з дітьми – наявність для них розваг відповідно до віку. Як такі може підійти:

  • телефон або планшет;
  • іграшки;
  • настільні ігри.

Для розваг можна брати будь-які речі, головна мета яких – зайняти дитину на тривалий час. Адже від комфорту дітей сильно залежить стан батьків і якість поїздки.

Підготовка автомобіля до подорожі – це важливий процес. Якщо речі для пасажирів ще можна десь купити в дорозі, то ось за поломки машини без інструментів не обійтися. Комфорт подорожі для всієї родини значною мірою залежить не тільки від особистих речей, а й від того, наскільки універсально укомплектований автомобіль. Нехай ваші поїздки стануть пригодою, але не в аварійній ситуації на дорозі.