30.05.2021, 23:49

Як використовувати блок хаус в будівництві

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Будівельний ринок на сьогодні досить перенасичений будматеріалами, які застосовуються для зовнішньої або внутрішньої обробки будинку. Один з таких матеріалів є блок хаус.

Панелі блок хаус в будівництві

Почнемо з того, що таке панелі блок хаус? Блок хаус — це виріб (панелі), які імітують собою зруб круглої колоди.

Але як побудувати каркасний будинок, щоб не тільки заощадити грошей, щоб він виглядав не гірше елітного дерев'яного зрубу, і чим обшити стіни, щоб захистити їх від вогкості?

Відповіддю стане сайдинг під дерево блок хаус Альта-Профіль, це сучасний матеріал, спеціально створений для зовнішньої обробки стін, який дуже схожий текстурою на дерев'яний зруб. Замовити панелі блок хаус ви можете на сайті компанії «Альта-Профіль Україна».

Переваги панелі блок хауса:

  • порівняльно невелика вартість матеріалу;
  • естетично привабливі панелі, декоративні якості не йдуть ні в які порівняння з іншими оздоблювальними матеріалами;
  • температурна стійкість;
  • ударостійкий;
  • не підтримує горіння, стійкий до впливу вогню;
  • додаткове утеплення та гідроізоляція;
  • фасадні роботи з даного матеріалу можна виконувати в будь-який час року і при будь-якій погоді.

Ще одна важлива перевага — панелі блок хаус не втрачають свій первинний вигляд навіть після п'ятдесятирічної експлуатації.

Більш детальну інформацію про сайдинг блок хаус можна дізнатися на сайті компанії.

Внутрішнє оздоблення блок хаусом

Такий матеріал прослужить вам не менше десяти років, та й ціна на нього відносно недорога. Тому багато хто використовує панелі блок хаус не тільки для облицювання будинку, але і для внутрішньої обробки.

Стіни всередині будинку не завжди виходять рівними, і прикріпити рівно блок хаус навряд чи вдасться. Тому спочатку необхідно зробити обрешітку, для цього знадобляться балки й металеві кріплення.

Монтаж блок хауса

Прикручуємо бруси кроком один метр, перевіряємо рівнем і кріпимо блок хаус. З'єднується він, як і вагонка, в паз шип.

Кріпимо бруси знизу в верх. Перший ряд найголовніший, якщо встановити його не рівно, то і вся стіна вийде крива. По закінченню роботи не забудьте покрити поверхню антисептиком і лаком. Це необхідно для того, щоб матеріал вам прослужив довгу службу, а комахи його НЕ обмилували.

Як зробити внутрішній кут кімнати з блок хауса

Корисна порада для тих, хто вирішив зробити внутрішню обробку панелями блок хаусом.

Для початку потрібно повністю обшити блок хаусом одну стіну. Потім необхідно виготовити трафарет, так, щоб можна було вирізати певну форму на дошці, яка буде примикати до цієї стіни. Центр трафарету повинен бути абсолютно точно стояти по стику дощок, і по ширині відповідати дошці.

Щоб на дошці відзначити кут який буде примикати до стіни, потрібно, відповідно, докласти трафарет до зрубу на дошці й обвести його олівцем. Тепер залишається випиляти по лініях лобзиком і дошка готова до кріплення. Якщо з першого разу дошка впритул не лягає до стіни, то олівцем відзначити всі нерівності та прибрати їх з лобзиком. Підганяємо таким чином дошку до тих пір, поки вона впритул не ляже до стіни.

Після того, як дошка щільно лягла її необхідно закріпити цвяхами.