30.09.2021, 18:20

Як вибрати паркан-жалюзі

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Паркан-жалюзі — це сучасна огороджувальна конструкція, яка надійно захищає ділянку від сторонніх поглядів та забезпечує вільну циркуляцію повітря територією. Горизонтальну огорожу з металевих ламелей вирізняє практичність, надійність, естетичність та універсальність. Паркани такого типу здобули високу популярність серед власників котеджів. Завдяки різноманіттю кольорів та варіантів стовпів вони здатні гармонійно доповнити будинок та навколишню територію, оформлені в будь-якому архітектурному стилі.  

Переваги паркану-жалюзі

Паркан-жалюзі — це конструкція з горизонтально розміщених під певним кутом металевих пластин на каркасі з цегляних, металевих, модульних, кам’яних стовпів. Така огорожа є оптимальним варіантом для клієнтів, які хочуть забезпечити приватність внутрішнього двору зі збереженням оглядовості вулиці. Розташовані під кутом металеві елементи дають можливість спостерігати за тим, що відбувається поза межами приватної власності.

До конкурентних переваг такого паркану належать:

  • Надійність та довговічність. У виробництві паркану використовується тільки оцинкована сировина, збирання відбувається з використанням добірних елементів із завальцюванням або без нього. Завдяки порошковому фарбуванню конструкція зберігає зовнішній вигляд протягом довгого часу, незважаючи на негативний вплив атмосферних явищ.

  • Ефект самоочищення. Завдяки розміщенню ламелей під кутом, вони здатні самоочищатися, що дає можливість заощадити час на догляді за огорожею, порівняно з дерев’яними чи кам’яними конструкціями.

  • Сучасний дизайн. Такі паркани мають стильний вигляд та чудово доповнюють приватні будинки й інші об'єкти різноманітного призначення.

  • Створення комфортного внутрішнього мікроклімату. Особливе розташування ламелей забезпечує достатній повітрообмін та надходження сонячного світла на територію ділянки, що створює оптимальні умови для вирощування рослин.

  • Візуальне збільшення площі приватної території та шумоізоляція.

  • Приваблива паркан жалюзі ціна та висока якість конструкції.

  • Швидкість та простота монтажу.

Різновиди паркану-жалюзі

Сучасний та практичний паркан випускається у вигляді окремих секцій, характеристики яких (довжина, висота, колір покриття) можуть бути встановлені замовником відповідно до власних побажань. Наприклад, серед великої кількості кольорів можна вибрати той, який найкраще гармоніюватиме з дахом будинку чи елементами ландшафтного дизайну.

Залежно від особливостей конструкції виділяють два види паркану:

  • Стандартний. Така огорожа вирізняється наявністю просвітів між ламелями та належить до відкритого типу. Її основна перевага — створення умов для надходження денного світла та активної циркуляції повітря. Стандартний паркан-жалюзі надає власнику можливість спостерігати за навколишньою територією, зберігаючи приватність власного подвір’я. 

  • Глухий. Конструкція закритого типу не має просвітів між панелями та повністю закриває прибудинкову ділянку від сторонніх.

Відповідно до матеріалу ламелей огорожі поділяють на металеві та дерев’яні. Розміщення панелей у більшості випадків горизонтальне, але можна зустріти також вертикальний паркан-жалюзі.

Як правильно вибрати паркан-жалюзі

Вибираючи його, звертайте увагу на такі особливості:

  • матеріал ламелей та каркасних стовпів;

  • колір паркану;

  • висота та довжина;

  • площа внутрішнього двору й архітектурний стиль об’єкта.

Паркан-жалюзі — сучасна надійна огорожа, яку все частіше обирають власники котеджів. Експлуатаційні характеристики в поєднанні з привабливою ціною роблять її популярною серед покупців.




 

теги: