31.08.2020, 22:32

10 правил для чистоти та порядку у будинку

Татьяна Землянко | Всі новини автора
уборка

Напевно, усі знають, як важко підтримувати порядок у домі. Сьогодні ми розповімо о десяти правилах, які допомагають утримувати будинок в чистоті і порядку завжди. Ми буквально все розкладемо по поличках, а вам залишиться застосувати і переконатися, що підтримувати порядок можливо і зовсім нескладно.

Погодьтеся, що завжди приємно повертатися в чистий і прибраний будинок. Звичайно, якщо в сім'ї є діти, дотримуватися правил може не зовсім легко, але спробувати варто.

Читайте також: Як привчити дитину прибирати у своїй кімнаті

  1. Регулярна перевірка. Робіть систематичну ревізію всіх речей на предмет потрібності і важливості. Якщо в шафі виявляються речі, які втратили зовнішній вигляд або з плямами, які не виводяться, - позбавляйтеся від них. У кухонних ящиках також дуже швидко накопичується багато чого непотрібного.
  2. Прибирання під час готування. У процесі приготування їжі можна відразу проводити прибирання. Не відкладаючи нічого в сторону, відразу все по ходу мийте, розставляйте і розкладайте по місцях. Таким чином, своєчасне прибирання під час готування значно заощаджить час і полегшить життя.
  3. Правило однієї хвилини. Дрібні справи зазвичай здаються не помітними, але якщо їх постійно відкладати, то можна виявити вдома безлад і бруд. Будь-яке завдання, яке можна зробити за 60 секунд, слід робити відразу, не відкладаючи на потім, щоб маленькі справи не стали неможливими.
  4. Складати речі відразу після прання. Прати варто ввечері: речі до ранку на сушарці висихають, а вранці відразу складати їх в шафу і прибирати сушилку на місце.
  5. Мити посуд після кожного прийому їжі. Вчасно невимита посуд починає неприємно пахнути, захаращує раковину і просто дратує.
  6. П'ятихвилинка. Перед сном пройдіться по квартирі і доробити якісь дрібні справи. Це правило допомагає завершити справи на сьогодні і зробити прекрасним ранок завтра.
  7. Завжди під рукою помічники для збирання. Слідкуйте за наявністю всіх потрібних коштів для прибирання, виділіть для них зручне місце зберігання.
  8. У кожної речі свій будиночок. Якщо ви знайдете своє місце кожної речі в будинку, то прибирання скоротитися в рази.
  9. Повертати речі на місце відразу після використання. Якщо це правило використовувати регулярно і не лінуватися все відправляти на місце, безладу не буде ніколи.
  10. Виходячи з дому, уявляй, що повернешся з гостями. Перед виходом з дому погляньте на кожну кімнату, усуньте недоліки щодо прибирання (адже ви дійсно можете прийти додому з гостями) і тоді недоведеться червоніти.

Дотримуючись таких простих правил, прибирати своє житло стане легше, а якщо на допомогу прийдуть члени родини, особливо діти, вони також навчаться у вас гарної звички і полюблять чистоту.