05.09.2020, 18:04

Як клеїти рідкі шпалери на стіну

Татьяна Землянко | Всі новини автора
обои

Протягом вже тривалого часу найпопулярнішим обробним матеріалом були сухі, паперові шпалери. Однак сучасна технологія постійно рухається вперед і надає нам різні новинки. Так з'явився і швидко знайшов визнання такий матеріал для оздоблення стін, як рідкі шпалери. Сьогодні ми розглянемо ще одну новинку докладніше.

Дуже часто люди плутають рідкі шпалери з декоративною штукатуркою, але схожі вони лише технікою нанесення і зовнішнім виглядом. Це досить непростий і привабливий варіант: випускається в пакетах, має сухий склад, який розбавляється водою відповідно до інструкції. Суміш виходить напіврідкою і наноситься на поверхню шпателем, не має швів і стиків. Перед нанесенням цього оздоблювального матеріалу, стіни потрібно звільнити від залишків попередніх шпалер або фарби.

Переваги

  • Не вимагає ідеальної поверхні, прекрасно заповнює нерівності і приховує їх. Легко зможе впоратися з нанесенням навіть новачок.
  • Дуже добре підходить для будь-якої кімнати, можна зобразити малюнок або складну картину.
  • На них не з'являються тріщини, ці шпалери теплі і приємні на дотик, пожежобезпечні і відштовхують пил.
  • Мають чудовий склад, без хімії і запаху, не шкодять здоров'ю та екології, а також не вбирає сторонні запахи.
  • Під час роботи можна спокійно провітрювати приміщення, на шпалери це ніяк не впливає. Це покриття не закупорює стіни і дає їм дихати.

Приготування розчину

У глибоку миску (можна пластмасову) висипати один, в крайньому випадку два пакети (більше не слід) додати чистої води кімнатної температури, відповідно до інструкції. Тепер слід дуже ретельно перемішати до однорідної маси і обов'язково руками. Накрити кришкою і залишити на 6-12 годин: за цей час матеріал розмокне і зв'яжеться між собою. Потім ще раз перевірте, щоб не було грудочок. Технологія нанесення рідких шпалер практично не відрізняється від звичайної шпаклівки будівельними сумішами.

Читайте також: Як клеїти 3D шпалери своїми руками

На добре очищену стіну від старих паперових шпалер або фарби слід нанести ґрунтовку глибокого проникнення. Для нанесення рідких шпалер потрібно один або два шпателя, кому як зручно. Наклавши суміш на шпатель, обережно розтираємо її по стіні товщиною 2-4 мм. Працювати краще на невеликих ділянках, поступово просуваючись і з'єднуючи їх між собою. Потім, окропивши трохи водою, ще раз пройдіться по зробленої ділянці, розрівнюючи його. І так потихеньку рухайтеся, поки не закінчите всю роботу.

Якщо у вас виникло бажання зробити кімнату або частину стіни оригінальної, сміливо купуйте рідкі шпалери.