16.01.2021, 06:38

Як вибрати постільну білизну по сезону

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Не всі знають про те, що постіль має сезонність. Коли настає літня спека ми ховаємо ковдри, взимку знову дістаємо теплі речі. Також і постільну білизну, взимку і восени не заподіють великої шкоди невелике включення синтетичних волокон в тканину, влітку може викликати алергічні реакції.

Літня постіль повинна бути натуральною. Синтетичні волокна, на відміну від природних, погано поглинають вологу. Восени й взимку хочеться зігрітися, через це не дуже буде приємно спати на шовковому простирадлі.

В цей час в магазинах, на ринках можна знайти велику кількість різноманітних видів природних, які мають унікальні особливості та властивості. Зупинимось на найбільш вигідних і безпечних матеріалах.

Натуральні тканини для постільної білизни

Льон

Для шкіри лляна тканина не тільки не шкідлива, але і надає цілющий ефект. Дотик цієї тканини трохи грубий, і саме завдяки її текстурі відбувається, не викликаючи неприємних відчуттів, невеликий масаж шкіри. Також льон прекрасно вбирає вологу. Єдиний мінус у тому, що цей матеріал недовговічний.

льняна білизна

Бязь

Цей матеріал виготовлений з бавовни, дуже міцний. Характеризується великим коефіцієнтом гігроскопічності й вільно проводить повітря. Крім того, він не «електрифіцирується», довговічний.

Сатин

Матеріал зроблений подвійним переплетенням пряжі ткацької бавовни, що надає продукту невеликий блиск. На відміну від попередніх варіантів матеріалів для постільної, сатин міцний, не вицвітає, і численні прання йому абсолютно не страшні.

Сатин — досить щільний, але, незважаючи на це він має охолоджувальний ефект, який при виснажливій ​​літній спеці дуже допоможе. На 101Matras ви можете знайти багато постільних комплектів з цієї тканини.

сатин

Шовк

Справжній шовк — натуральний антисептик. Не викликає алергію і, крім того, є така унікальна властивість, що бактерії й мікроби, потрапляючи на нього, швидко знищуються. Однак, основна перевага шовку - «охолоджувальний» ефект. Шовкові простирадла і покривала навіть знижують температуру нашого тіла.

Бамбукова тканина

Бамбук — східна гігантська трава, вона швидко росте і має унікальну структуру, яка дозволяє робити з нього все, що завгодно. У тому числі бамбук можна переробити в дуже тонкі волокна. А з них, своєю чергою, тчуть м'яку і дуже приємну на дотик білизну. Стадій виготовлення багато, але жодна з них не включає в себе застосування синтетики. Ось тому бамбукова тканина відрізняється ідеальною структурою, швидко поглинає воду, створює хороші умови для сна, навіть коли на вулиці +40. Ще одна перевага бамбука — швидке висихання після прання.

бамбукова білизна  

Як впливає колір білизни на сон

  • Червоні й помаранчеві кольори, як правило, роблять більш низьким кров'яний тиск, так що ви можете заснути швидше;
  • Жовтий колір допомагає позбутися від депресії та поганого настрою;
  • Зелена і блакитна фарби мають заспокійливий ефект і забезпечать гарний сон вночі.

Не забувайте, що за постільними комплектами необхідно доглядати правильно. Дивлячись яку тканину ви вибрали, від цього і будуть залежати рекомендації на етикетці продукту. Намагайтеся для прання білизни купувати якісні порошки або гелі.