03.02.2021, 13:59

Картини на полотні — ідеальний спосіб завершити будь-який інтер'єр

Віктор Білий | Всі новини автора

Більшість сучасних людей веде напружений спосіб життя. У кожного це проявляється по-різному, але всіх об'єднує одне — відпочинок. Тому багато хто намагається приділяти більше часу дому-місця, де ми відпочиваємо і можемо набратися сил.

Сучасні меблі, підібрані кольори, декор та аксесуари створюють дивовижну атмосферу приміщення. У всьому цьому розмаїтті все більш популярними стають картини на полотні. Можна вибрати розмір картинки, її розташування і тему, яка буде в центрі кімнати. Такі картини стануть прекрасним доповненням вітальні, спальні, кухні або їдальні. Саме вони заповнюють порожні та голі стіни.

Якість картин на полотні

Картини на полотні поєднують в собі найвищу якість, ідеальну різкість і глибину насичених фарб. Вибрані малюнки відрізняються великою точністю і детальністю. Завдяки захисту від ультрафіолету зображення не потьмяніє з часом і під впливом сонячних променів. Ще один аспект, на який варто звернути увагу, — це водостійкість принта, яка йде рука об руку з високою стійкістю до механічних пошкоджень.

Завдяки водонепроникності вам не доведеться турбуватися про розмиття малюнка, нанесеного на полотно при догляді за ним. Обраний візерунок наноситься на полотно, який був створений з метою максимально точного відтворення зображень, графіки або фотографій, надісланих клієнтами для виконання замовлення.

Читайте також: Вибираємо картину для сучасної вітальні

Після того, як принт нанесений на полотно, він натягується на правильно підібраний підрамник. Основа кожної картини — підрамник з твердої деревини, на який вручну натягується полотно. Однак це не традиційне полотно для малювання, а матеріал, вироблений компаніями, що спеціалізуються на цифровому друку, з текстурою, яка дозволяє точно друкувати всі деталі зображення. На завершальному етапі зверху наноситься шар лаку, який збільшує стійкість і естетичний вигляд.

Картини на полотні адаптовані до стилю інтер'єру

Найкраще вибирати сучасну картину на полотні, щоб вона не була фокусом уваги, а доповнювала інтер'єр. Це продовження історії кімнати, а не її основна тема.

Наприклад, осінній водоспад може доповнити вітальню в сільському стилі, але також привнести цікаву атмосферу навіть в сучасну ванну кімнату.

Для кухні відмінним рішенням буде фотографії продуктів або натюрморти на "смачну" тему - варіантів безліч.

Тому керуватися, в першу чергу, потрібно своїм смаком і не перестаратися. Правильно підібрані картини на полотні підкреслять характер кімнат, а іноді й надихнуть на адаптацію місця до картини, а не навпаки.

Відповідний розмір і форма зображення

Маленькі картини з безліччю деталей будуть повністю губитися на великій стіні. Як не парадоксально, але на маленькій стіні вони теж не будуть виглядати. У невеликому просторі чудово підійдуть прості і яскраві образи.

Крім того, форма картин на стіні також впливає на кінцевий результат. На вузькій вертикальній поверхні найкраще буде виглядати вертикальне зображення або кілька дрібніших, розташованих одне під іншим. У разі квадратної стіни добре підійде квадратне зображення або кілька менших зображень, які в сукупності будуть мати більш-менш квадратну форму.

Читайте також: Як вибрати картину для інтер'єру: 5 порад та ідей

На велику стіну можна повісити триптих або серію з декількох картин меншого розміру в тих же кольорах і схожій атмосфері. Розміщуйте маленькі картини поруч з маленькою, великі — поруч з великими. З іншого боку, картинки різного розміру можуть розташовуватися поруч один з одним, їх центри повинні бути вирівняні. Якщо вирівнювати тільки по верхньому або тільки по нижньому краю, буде створюватися враження безладу. Якщо у вас є кілька картинок різного розміру, ви можете повісити їх із зображенням більшого розміру в центрі та малюнками меншого розміру з боків.

З урахуванням цих правил набагато простіше підібрати відповідну картину для стіни та інтер'єру. Добре продуманий акцент у вигляді полотна на стіні окупається хорошим настроєм і приємним відпочинком в кімнаті. В результаті картина на стіні буде радувати домочадців довгі роки, а інтер'єр придбає оригінальний стиль і характер.

теги: