28.02.2021, 14:57

Потрібні зміни в житті? Оновлюйте інтер'єр

Ольга Ранська | Всі новини автора
перестановка мебели

Психологи вважають, що непереборне бажання переробити все в будинку або квартирі у людини виникає не просто так. Найчастіше це буває пов'язано з певними життєвими обставинами. Але ж навіть найнезначніші зміни здатні вплинути на подальший розвиток цих обставин.

Зміна обстановки з точки зору психології

Зміни можна почати з зовнішнього вигляду: змінити зачіску, оновити гардероб (що найчастіше роблять жінки). Чому? Тому що після цього ви починаєте сприймати себе як іншу людину, а, отже, будете чинити інакше, тому що разом із зовнішністю змінюється і ваша внутрішня самоорганізація. А якщо цей метод вже не спрацьовує, значить, треба міняти житловий простір: оновлювати свій будинок.

Як це може допомогти у вирішенні життєвих проблем? Справа в тому, що ми схильні до впливу навколишнього нас дійсності і одноманітність – наш головний ворог. І якщо ви будете змінювати звичний хід подій, то вже побічно ви змінюєте своє життя на новий лад. Ось чому навіть перестановка меблів може змусити вас подивитися на своє життя в якийсь період по-іншому.

Всі знають, що всякого роду переробки – перестановки прирівнюються до стихійного лиха. Починається все більш-менш енергійно, а коли закінчиться – невідомо. І турботи про це забирають масу часу... але в нашій ситуації це не так і погано: адже ви перестали думати про якісь інші проблеми. Головне, щоб це оновлення не перетворилося в обов'язок, від якої нікуди не дітися. Ви повинні бажати змін.

Як оновити квартиру без ремонту?

Тим більше сьогодні є маса способів, щоб досягти результату при мінімумі зусиль. Наприклад, найміть професійного дизайнера, який розповість вам, що куди ставити для кращого комфорту, зробить проєкт і навіть підбере необхідні меблі. А ваша участь зведеться тільки до згоди або незгоди, затвердження або не затвердження, внесення грошей або внесення великих грошей і т. п.

Можна зайнятися всім цим особисто. Не хочете ходити по магазинах? Скористайтеся сайтами меблевих магазинів і отримаєте меблі не виходячи з дому.

Є один простий спосіб, для того, щоб піти від одноманітності: візьміть за основу вашу кімнату в даний момент і... зробіть все навпаки! Булі темні м'які меблі – поміняйте їх на світлі; стояла громіздка шафа з дерева – замініть її на сучасний модульний гарнітур тощо і ви отримаєте зовсім іншу квартиру і, як наслідок, нові думки та ідеї.

перестановка мебели

Ви зрозуміли? Мова йде не про масштабний ремонт з переплануваннями, переклеювання обоїв та іншими процесами, а саме про зміну обстановки. Подумайте про те, що в один прекрасний день, повернувшись з роботи, ви потрапите в «нову квартиру»!

І ще одна деталь для позитивних змін – позбутися старих і непотрібних речей, яких завжди багато практично в кожній квартирі і які пов'язують нас з приємними або неприємними подіями минулого. Не можете викинути? Подаруйте, віддайте, пожертвуйте, але не зберігайте: змінюватися так змінюватися!

Читайте ще: Інтер'єр. Секрети стилістів

теги: