08.06.2021, 16:10

5 кращих ідей підлогових покриттів для спальні

Віктор Білий | Всі новини автора

Коли справа доходить до вибору підлоги для будинку, все зводиться, в основному, до вартості підлогового покриття. Проте, важливо також розуміння, для якого саме приміщення ви його підбираєте.

Спальня - це місце усамітнення для більшості людей, тому кожному хочеться, щоб вона була комфортною.

П'ять кращих ідей підлогових покриттів для спалень:

  • натуральна деревина,
  • інженерна дошка,
  • вінілова дошка,
  • ламінат,
  • ковролін.

1. Деревина твердих порід

Підлоги з твердої деревини з готовою обробкою для спальні-це один з небагатьох типів підлог, які можуть візуально збільшити зовнішній вигляд кімнати. Друга вагома причина використовувати деревину в спальні-це простота монтажу. Вам не доведеться турбуватися про шліфування або фарбування підлоги.

Деревина твердих порід служить довше, тому підлога довше буде залишатися міцним.

Читайте також: Плитка, ламінат і килимове покриття: який вид теплої підлоги підходить для кожного покриття

Готові масивні підлоги мають заводську обробку, що складається з оксиду алюмінію. Це хімічна речовина не забруднює повітря. Оксид алюмінію - це дуже агресивна хімічна речовина, яка при сушінні та нанесенні на деревину твердих порід захищає від подряпин і зносу, ніж будь-яка інша обробка.

Поліуретан - ще одне покриття з твердих порід дерева, яке використовується в якості захисного покриття. Поліуретан буває на водній або масляній основі. Монтажники шліфують необроблені дошки, наносять фініш в кілька шарів і дають йому висохнути.

2. Інженерна дошка

Інженерна дошка - порівняно молодий вид паркету, який стрімко набирає популярність. Цей вид паркетних підлог робить їх більш стійкими, ніж масивні, в приміщеннях з підвищеною вологістю.

Паркетні підлоги виготовляються з натурального дерева, яке виготовляється з використанням від трьох до дев'яти шарів шпону різних порід. Кожен шар дерева, клею та інших матеріалів укладається з урахуванням текстури деревини.

Читайте також: Де купити якісну паркетну дошку?

Інженерна деревина дуже схожа на тверду деревину, тому що обидві дошки нагорі в основному однакові. На верхній частині кожної дошки зі штучної деревини відображається шар натурального дерева, званий верхнім шпоном.

Інженерні підлоги більш водостійкі, ніж підлоги з цільної деревини в цілому.

3. Вінілова дошка 

Вибір розкішної вінілової дошки для спальні - це здорово, тому що вона дуже універсальна. Ви можете підібрати підлогу, який буде відповідати практично будь-якому стилю, який намагаєтеся відтворити в кімнаті.

Вінілові підлоги класу люкс сьогодні є найбільш швидкозростаючим варіантом для підлогових покриттів.

Основні переваги:

  • Міцна конструкція
  • Стійкість до подряпин
  • Захист від вм'ятин
  • 100% водонепроникні підлоги
  • Простота монтажу

4. Підлоги з ламината

Використання ламінату в спальні надає приміщенню елегантність, тому що ламінат – це якісна імітація паркету без великих витрат. Покриття з ламінату складається з різних шарів матеріалу, склеєних разом. З роками ламінат став більш популярним через його низьку ціну і зовнішнього вигляду деревини.

Ламінат - більш м'яка підлога, ніж підлога з твердих порід дерева або розкішний вініл.

5. Килимове покриття

У цієї ідеї підлоги для спальні є вагомі плюси та мінуси, на які варто звернути увагу. 

Плюси килимове покриття в спальню

  • Текстура м'яка
  • Меньше шума 
  • Простота догляду
  • Затишна температура

Мінуси

На жаль, у килимового покриття один з найкоротших періодів життя підлогових покриттів. Навіть в приміщенні, що не вимагає особливого догляду, наприклад в спальні, при ретельному догляді він не прослужить понад 15 років, на відміну від деревини твердих порід або вінілу.