25.06.2021, 00:29

Як візуально збільшити маленьку кімнату

Татьяна Землянко | Всі новини автора
комната

Багатьом не дуже подобається розташування кімнат у квартирах, високі або занадто низькі стелі, вузькі прямокутні кімнати ... Звичайно, все це хочеться візуально виправити, але не у всіх є для цього фінансові можливості. Сьогодні ми розглянемо варіанти для вирішення цих питань, які вимагають особливих зусиль і великих витрат.

Деякі власники малогабаритних квартир, купуючи меблі, зовсім не замислюються, що крадуть у себе дорогоцінний метраж кімнат і затишок. Тільки грамотний дизайн та правильне планування перетворюють маленьку квартиру в дуже затишне гніздечко.

Читайте також: Облаштування інтер'єру: як комбінувати шпалери в приміщенні?

Підлога

В першу чергу слід вибрати підлогове покриття. Щоб візуально збільшити об'єм приміщення, воно повинно бути в світлих тонах. Якщо все ж ви віддаєте перевагу паркетній дошці, то пам'ятайте, що перпендикулярні смуги розширюють кімнату, а повздовжні, відповідно, подовжують. До речі, підлогу в такому випадку бажано робити однакову у всіх кімнатах.

Стіни

Всі відтінки білого кольору надають кімнаті світла і легкості, при цьому візуально збільшуючи приміщення. Звичайно, не всім подобаються однотонні кольори, для цього можна за допомогою декору холодних кольорів прикрасити декоративними предметами або популярними останнім часом вініловими наклейками, як варіант - метелики або квіти. Але з такою прикрасою кімнати не перестарайтеся, головне - щоб воно не створювало тісноту.

Відмінний варіант - фотошпалери, які візуально розширять кімнату по горизонталі. Можна взяти зображення начебто що йде в далечінь рівнини, гірського хребта, водної гладі і, в цілому, природи, а можна зробити повністю дзеркальну стіну або хоча б повісити кілька гарних дзеркал.

Читайте також: 5 кращих ідей підлогових покриттів для спальні

Штори

Для маленької кімнати ідеально підійдуть не текстильні штори, а рулонні. Освітлення не великого приміщення краще зробити точковим по всьому периметру. Прозорі меблі - це стелажі, столики та стільці, практично не помітні і відмінно поєднуються з будь-яким інтер'єром. Не слід зберігати на дивані багато диванних подушок, крім як відчуття безладу ви не отримаєте ніякого іншого ефекту. Замість тумбочок, бажано використовувати навісні полиці.

Двері і зони

Двері звичайні, масивні, краще замінити на дуже зручні розсувні конструкції, наприклад, двері-«гармошка». За допомогою подіуму можна виділити зону відпочинку для спальні, де місце під подіумом чудово підійде для зберігання речей.

Як ви вже зрозуміли, що цілком можливо і зовсім не складно візуально збільшити кімнату. Але якщо у вас будуть з цим складності, то завжди можна звернутися за допомогою до дизайнера, який втілить вашу мрію і зробить квартиру або будинок затишним гніздечком.