17.08.2021, 14:07

Як правильно прати речі з делікатних тканин

Віктор Білий | Всі новини автора

Прання - невід'ємна частина хатнього господарювання, правильний підхід до цього процесу здатний не тільки добре відіпрати речі, але і зберегти їх в колишньому вигляді.

Далеко не всі знають, що вироби з натурального шовку можуть зіпсувати мийні засоби, які містять луг. При цьому температура нагріву води не повинна перевищувати 40-45 градусів, а речі, які можуть линяти, слід завжди прати тільки при температурі не більше 30°C.

Читайте також: Як правильно прати речі в пральній машинці? Поради щодо прання речей

Дбайливе прання делікатних тканин

  • При ручному пранні шовкових речей не варто інтенсивно терти місце з плямою, бо від цього у речей може зіпсуватися зовнішній вигляд. Як правило, вироби з шовку спочатку замочуються в спеціальному засобі, обполіскуються в чистій, теплій або холодній воді, а після легкого віджиму руками розкладаються на горизонтальній поверхні. Якщо це блузка або сорочка, то її можна повісити на плічка. Сушка речей такого типу повинна проходити на повітрі. Гладити вироби з шовку необхідно лише з вивороту, злегка натискаючи праскою. Перед цією процедурою можна трохи намочити одяг.
  • Речі, виготовлені з таких матеріалів як креп-сатин і креп-флокс, не рекомендується прати в домашніх умовах. Таке очищення здатна зіпсувати дорогий наряд, який в результаті неправильного догляду швидко втратить зовнішній вигляд. Для видалення забруднень відмінно підійде Хімчистка, де досвідчені фахівці швидко впораються з поставленим завданням.
  • Деякі тканини також непридатні для машинного прання. До них можна віднести оксамит разом з іншими ворсовими матеріалами. Їх чистять за допомогою щітки, а при пом'ятості поверхню слід деякий час потримати над парою і лише після цього прасувати праскою з вивороту на вазі. Зараз з цим відмінно справляються сучасні відпарювачі для одягу.

У тому випадку, якщо білосніжні речі з делікатних тканин після прання втратили свою білизну, вони повинні пройти процедуру відбілювання. Для цього їх потрібно замочити на 10-15 хвилин в спеціальному засобі, яке необхідно попередньо розчинити у воді температурою до 40 градусів. Одяг терти не рекомендується. Після замочування її слід кілька разів сполоснути чистою теплою водою.

Читайте також: Відбілювач для тканин своїми руками