09.02.2022, 16:43

Дитячий стілець для дитини: який вибрати?

Татьяна Землянко | Всі новини автора
девочка

Коли у родині народжується дитина, у будинку з'являються додаткові дитячі меблі. До піврічного віку малюка батькам доводиться вибирати потрібний стілець для його годування. У міру зростання маленького шибеника знадобиться оновлення меблів. Сьогодні ми розглянемо кілька варіантів дитячих стільців, щоб ви змогли підібрати потрібну модель для своєї сім'ї.

Стільчик для годування

Найпопулярнішим стільчиком є високий підлоговий вигляд, що володіє різними функціями. Зручність та комфорт, як мамі, так і малюкові. У дитини тепер є власне місце для прийому їжі та можливість вчитися правил користування ложкою та виделкою. Такий столик легко складається і розкладається при необхідності. 

Через кілька місяців ваше чадо починає намагатися щось малювати, ліпити, складати, тому стілець вже знадобиться зовсім інший. У цьому випадку слід підбирати відповідний стілець і, звичайно ж, стіл. Саме стілець створює максимум зручності для сидячої роботи і від нього залежить здоров'я дитячого хребта, що ще формується. 

Стілець-трансформер 

Дуже зручним видом моделі є стілець трансформер або зростаючий стілець, який супроводжує дитину в міру її зростання, дорослішання. Ця модель чудово підходить дитині з дворічного віку та до студентства, тобто вона вільно витримує людину з вагою до ста кілограмів. Його функції дозволяють регулювати стілець з урахуванням зростання та комплекції дитини. Щоб уникнути викривлення хребта, дуже важливо регулювати стілець відповідно до зростання малюка. Колір дитячих меблів не повинен бути надто темного тону або яскраво-червоного, щоб це не виглядало надто похмуро або навпаки агресивно. 

Ортопедичний стілець 

Чудовим варіантом є ортопедичний стілець, який відмінно підійде як для дошкільнят, так і для дітей шкільного віку. Це дуже зручна модель, слід зазначити, що дітям подобається. Тут регулюється нахил спинки з правильним вигином та висота сидіння. У продажу, в основному, можна зустріти моделі з коліщатками. 

Читайте також: Як зробити дитячу кімнату комфортною для дитини 

У будь-якому випадку, перед вибором дитячого стільця потрібно поміркувати, як ви його використовуватимете. Якщо ваша сім'я часто кудись їздить, то вам оптимальним буде розкладний стілець. Для тих, кому потрібно постійно пересувати з кімнати в кімнату, підійде стілець на коліщатках. Модель-трансформер – ідеальний варіант для дошкільника.

Також потрібно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлені меблі, він повинен бути легким та простим у догляді. Не забуваємо і про думку дитини, стілець повинен подобатися насамперед йому. Приємної покупки.