02.03.2022, 18:20

Як запекти рибу в духовці

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Запечена риба стане чудовим вибором для сімейної вечері, це своєрідна альтернатива смаженій. Їжа, яка запікається в духовці, зберігає більшість корисних якостей, вона не насичується жиром, як смажена.

Особливості приготування риби у духовці

Часто вона запікається разом із бажаним гарніром, наприклад, можна знайти рецепт смачної риби з овочами в духовці, іноді з морквою, іноді з картоплею, іноді з грибами. Обов'язково для запікання використовують спеціальні соуси, які додають особливого аромату. Можна знайти рецепти риби, запеченої в сметані, майонезі, солі, томатному соусі.

Окремий варіант - риба з картоплею російською, слід розуміти, що картоплю необхідно спочатку трохи обробити, проварити, бо риба буде готова швидко, а для картоплі потрібно більше часу. Найбільш популярною є риба, приготовлена ​​в духовці у фользі, у цьому випадку вона буде рівномірно запікатися, зберігати особливий смак і соковитість.

Найкращі рецепти для запікання

Справжні рибалки знають такі рецепти, як запікання риби у глині, у капустяних листах. Зараз багато хто використовують сучасну побутову техніку і для запікання можна скористатися мультиваркою в особливому режимі, і вона буде приготовлена ​​максимально швидко. Для запікання краще вибрати червону рибу, вийде справжній делікатес.

Червону обов'язково запікають у фользі, щоб не втратити прекрасний аромат, але не тільки осетрина підходить для запікання, добре вийде судак, короп. Часто запечену в духовці рибу поливають соком лимонним, додаючи особливих смакових якостей. Результат багато в чому залежить від того, яку рибу ви вибрали. Часто вибирають окуня, карася, тріску, сьомгу. Потім слід вибрати супутні продукти, також визначтеся, вам необхідні страви для сімейної вечері або для святкового столу, адже рецепти також відрізнятимуться.

Риба запечена у фользі

Найстандартніший спосіб, що має найбільший попит - риба у фользі, запечена в духовці. Ви можете вибрати таку рибу, як сибас, форель. Достатньо для рецепта придбати зелень, пару шматочків часнику та трохи вершкового масла. Час приготування одна година. Вона завжди запікається цільною, але обов'язково потрощеною. Розмір бажаний невеликий, необхідно посолити, в черево кладуть шматочок вершкового масла, часнику, також підійде будь-яка зелень.

Кожну рибу можна обернути у фольгу і покласти в духовку на пів години. Може бути приготовлена ​​на грилі спеціальною решіткою, але в цьому випадку доведеться перевертати. У духовці приготується самостійно, вийде соковитою. До того ж цей рецепт є унікальним тим, що можна підготувати, зафаршувати її та заморозити. Потім можна прийти ввечері додому, дістати, покласти в духовку й отримати відразу смачну вечерю за максимально короткий термін.

теги: