19.09.2024, 21:11

Як вибрати якісну каструлю для кухні?

купити каструлю BERGNER

Рецепт було дотримано у суворості, але смак страви виявився не таким, як очікувалося? Можливо, проблема не в якості продуктів або порушенні рецепта, а в неправильно обраній для приготування каструлі. Часто в процесі приготування більше зосереджуються на продуктах, забуваючи про те, що каструля здатна також впливати на смак. Якщо ви хочете, щоб смак страв завжди був приємним, а запах змушував відчувати голод навіть сусідів, можете купити каструлю BERGNER, адже якість - запорука смачного обіду.

На що впливає якість каструлі?

Якщо на вашій кухні є каструля поганої якості, це може негативно позначитися не тільки на смаку приготовленої в ній їжі, але також і на інших важливих факторах.

  • Безпека для здоров'я. Наприклад, каструлі з алюмінію є токсичними, оскільки під час нагрівання виділяються іони металу.
  • Естетика. Багато старих емальованих каструль просто притягують пригорання, хоч би як намагалися в них готувати акуратно. Через пригорання залишаються “брудні” сліди.
  • Економія часу. Каструлі з товщиною дна менше 1,5 мм та тонкими стінками мають високу тепловіддачу, тому вода в них буде заливати повільніше, а остигати швидше.

Якість каструлі - набагато важливіший параметр, ніж може здатися спочатку. Тому до вибору варто ретельно підходити.

Якою має бути гарна каструля?

Хочете відрізнити хорошу каструлю від поганої, але не знаєте, як це зробити на практиці? Насамперед зверніть увагу на матеріал, з якого вона зроблена. Найбільш універсальним і використовуваним матеріалом вважається нержавіюча сталь. У такій каструльці можна готувати будь-які продукти без ризику втратити смак. Зазвичай, каструлі продаються з кришками чи без. Досвідчені господині радять віддавати перевагу посуду з кришками. Але потрібно враховувати, що кришка повинна щільно прилягати та відповідати посуду. Ручки - ще один важливий елемент. Вони повинні бути зручними та, бажано, не металевими, а з захистом. Також важливий аспект - наявність антипригарного покриття. Якщо воно є - ризик, що їжа пригорить знижується. Саме тому емальовані каструлі поступаються сучасному посуду з антипригарним покриттям.

Чому каструля може підходити або не підходити?

Часто буває, що каструля просто не підходить. Вона може бути якісною, але готувати в ній складно. Причин декілька:

  • невідповідність матеріалу каструлі та плити (наприклад, для індукційної плити підходять тільки каструлі зі спеціальними позначками);
  • невідповідність обсягу (навіть найохайніша каструля буде втрачати свій шарм, якщо в ній готують на одну людину);
  • серед якісних матеріалів теж потрібно вміти орієнтуватися (наприклад, чавунна каструля - дуже довговічний варіант, але вона не універсальна).

У визначенні якості каструлі є як об'єктивні фактори (наявність зручних ручок, кришки, антипригарного покриття, товщина дна), так і суб'єктивні (що саме ви збираєтеся готувати, на якій плиті тощо). Крім того, каструля має подобатися господині. Тому часто гарна каструля - каструля це, яка не просто зручна, але ще й має естетичний вигляд.