22.11.2020, 17:19

У чому користь кукурудзяної каші

Татьяна Землянко | Всі новини автора
каша

Протягом довгих років ми з дитинства чуємо про користь вживання всіляких круп. Але ж насправді злакові культури мають багатющий компонентний склад. На сьогоднішній день в меню українських сімей все частіше з'являється каша з кукурудзяної крупи. Давайте дізнаємося детальніше, в чому її користь і чи є обмеження.

Не все дороге, обов'язково смачне. Є чудова, дешева, але дуже корисна крупа - кукурудзяна, яка володіє амінокислотами, білками, вуглеводами, комплексом вітамінів та клітковиною, а також багата різними мікроелементами. Тому вона може бути повноцінним ситним прийомом їжі, і готувати її можна як на молоці, так і на воді.

Читайте також: Картопля для дітей - користь та шкода

Низька калорійність крупи дає можливість боротися із зайвою вагою. Але кукурудзяна дієта повинна тривати не більше чотирьох днів, але результат буде очевидний. При цьому обов'язково висипайтеся і пийте достатню кількість води. При регулярному вживанні у вашому раціоні кукурудзяної каші поліпшується шкірний покрив тіла, структура волосся та нігтів. До того ж, це смачний і корисний сніданок! Якщо в готову кашу додати родзинки, курагу, інжир та чорнослив, а замість цукру - мед, вийде дивовижно смачно і досить ситно.

Ваш малюк від кукурудзяного кашки, наприклад, зі свіжими ягодами, отримає задоволення і величезну користь, не побоюючись виникнення алергії. Завдяки складу цієї крупи, дитина отримує збалансоване харчування для повноцінного росту і розвитку. Тому її також обов'язково потрібно вживати вагітним жінкам - так користь отримає і мама, і дитина.

Читайте також: Чорна кава - користь та шкода

На цьому її користь не закінчується. Даний продукт покращує роботу серця, є відмінним антидепресантом, природним засобом від судом, а також знижує рівень холестерину. Крім того, кукурудзяна крупа підтримує рівень гормонів, зміцнює стінки судин і, звичайно ж, підвищує імунітет.

Приготуємо смачну кашу в мультиварці

Інгредієнти:

  • крупа кукурудзяна - 1 скл.;
  • вода - 1,5 скл.;
  • молоко - 1,5 скл.;
  • цукор - 1 ч. л.;
  • сіль - 1/2 ч. л.;
  • вершкове масло - 50 г.

Приготування:

Всі приготовані інгредієнти відправляємо у мультиварку, закриваємо кришку і включаємо режим «каша». Як тільки таймер спрацював - каша готова. Тепер можна на смак додати все, що вам подобається.

Якщо ви включите в свій раціон страви з цієї крупи у вас, безсумнівно, покращитися стан здоров'я.

І все ж людям з хронічними захворюваннями (такими, як виразка шлунка, гастрит або холецистит) слід порадитися з лікарем і вживати її обережно.

Приємного вам апетиту та будьте здорові!