26.10.2023, 11:09

Вибираємо речі для виписки малюка з пологового будинку

Олег Білоусов | Всі новини автора
одяг для новонароджених

Купівля речей для новонародженого – це приємний клопіт для майбутніх батьків перед народженням дитини. Одним з найскладніших завдань є вибір відповідного одягу для малюка, який забезпечить йому максимальний комфорт та безпеку. Правильно підібраний одяг для новонароджених дуже важливий, адже малюкам необхідні спеціальні тканини, які забезпечать їм відповідну температуру тіла, дозволять шкірі дихати й будуть м'якими для ніжної шкіри. Крім того, вибір одягу має бути адаптований до різних ситуацій та сезонів, щоб дитина почувалася комфортно у будь-яку пору року.

Який одяг потрібний малюкові в перші тижні життя?

Інтернет-магазин Mumami пропонує якісний дитячий одяг та супутні товари для дітей за прийнятними цінами. У широкому асортименті магазину ви знайдете товари для новонароджених та дітей до 5 років українського виробництва, серед яких::

  • одяг на виписку з пологового будинку (чоловічки, боді, комплекти, комбінезони, шапочки, повзунки тощо);
  • пелюшки, пледи, постільна білизна;
  • рушники з капюшоном;
  • розвиваючі іграшки та багато іншого.

Базовий комплект – незалежно від пори року

Хоча збирати комплект одягу для малюка, що народився, в цілому приємно, це може спричинити деякі труднощі. Недосвідчені батьки найчастіше запитують, якого розміру має бути одяг для новонародженого та скільки речей потрібно купити.

Під поняттям «список для новонародженого» найчастіше маються на увазі всі необхідні малюкові предмети побуту (візочок, переноска, крісло, ліжечко тощо), а також предмети одягу, які знадобляться як мінімум у перші два-три місяці життя. І тут, звичайно, постає питання: який одяг купувати та скільки його потрібно? Ось коротка шпаргалка – база, яка має бути у вас незалежно від сезону.

Конверт для виписки, пелюшки та підгузки

Необхідно підготувати достатню кількість підгузків для новонароджених, одягу, пелюшок тощо, щоб забезпечити комфортний перехід малюка з пологового будинку в домашню обстановку. Слід зазначити, що конверт та інші речі мають бути підібрані відповідно до сезону, аби малюкові не було холодно по дорозі додому.

одяг для новонароджених

Боді

Це найнеобхідніший різновид одягу для вашого малюка. Його ні в якому разі не замінить звичайна футболка: через те, що дитина багато часу проводить лежачи, футболка постійно скатується. Бодіки позбавлять малюка цих незручностей. Простіше кажучи, це кофточки, які застібаються в області промежини, поверх підгузків. Вони можуть бути з короткими рукавами, довгими або бретелями, якщо модель літня. Для початку буде достатньо 5-6 бодіків.

Чоловічки-сліпи

Це різновид комбінезона, вони ідеально підходять для сну та в багатьох інших обставинах. Це поєднання повзунків з сорочкою, але виглядає як комбінезон – цілісне вбрання із застібками для легкої зміни підгузків. Як правило, його можна носити поверх боді або самостійно, щоб маля виглядало симпатично в теплу погоду. Сліп можна застебнути на кнопки або блискавку. Він має вільний крій, тому рухи дитини не будуть скуті. Це відмінний вибір для сну, оскільки ніщо не тиснутиме або натиратиме ніжну шкіру малюка. Крім того, чоловічки можуть повністю закривати ручки дитини, щоб вона випадково не подряпала себе уві сні.

одяг для новонароджених

Комбінезон

Цей предмет дитячого гардеробу з органічної бавовни м'який та ідеально підходить для швидкого, цілісного вбрання, яке легко вдягати, забезпечуючи легкий доступ до зміни підгузків. Головна відмінність – це ноги. У боді немає штанин, тільки дві чи три застібки-кнопки, тоді як комбінезон може мати короткі чи довгі штанини. Комбінезон сам собою є повноцінним вбранням для прогулянки.

Шкарпетки

Маленькі ніжки швидко охолоджуються, тому шкарпетки просто необхідні у дитячому гардеробі. Купуйте 5-6 пар, цього буде достатньо на перший час. Пам'ятайте, що правильно підібрані шкарпетки для немовлят не здавлюють стопу, а також у них широка і тонка манжета.

Головні убори

Насправді двох шапочок вашому малюку буде достатньо. Вибирайте такі, які застібатимуться під шиєю або зав'язуватимуться – так вони не ковзатимуть під час прогулянки у візочку.

Який одяг потрібен малюкові, якщо він народився взимку?

Крім усіх базових речей, дитину також необхідно забезпечити зимовим комбінезоном, теплою шапочкою, рукавичками та шарфиком. Також пам'ятайте, що шкарпетки для «зимового» новонародженого мають бути досить товстими, адже діти цього віку не носять взуття.

Як вибрати найважливіші предмети одягу та на що потрібно звернути увагу?

  • Як одягати. Сліпи для немовляти можуть бути традиційними, а можуть мати застібки-кнопки спереду. Якщо ви не знаєте, який одяг буде менш клопітким для недосвідчених батьків, відповідь – однозначно останнє. Вибравши такий варіант, вам не доведеться нічого надягати через голову дитини – просто розгорніть одяг, покладіть у нього малюка та застебніть.
  • Матеріал. Купуючи одяг для новонародженого, зверніть увагу на матеріал, з якого він виготовлений. Органічна бавовна – найкраще для вашої дитини. Її одержують з органічних культур, тому ви можете бути впевнені, що ніжна шкіра малюка буде під м'яким захистом.
  • Комфорт. Звертайте увагу насамперед на комфорт малюка. Мереживо, бантики або зав'язки ззаду на одязі можуть бути красивими, але на комфорті дитини вони точно не позначаться позитивно.