Дивовижна користь оливкової олії для здоров'я

Ольга Ранська | Всі новини автора
оливковое масло

Перше що спадає на думку, коли ми чуємо словосполучення «оливкова олія», – що це дуже корисний продукт. Ми знаємо, що таке масло має в своєму активі безліч таких корисних та потрібних для людського організму речовин. Серед багатьох продуктів харчування за кількістю корисних мононенасичених жирів оливкова олія займає одну з лідируючих позицій. Нижче перераховані деякі корисні для здоров'я властивості цієї диво-олії.

Сприяє здоров'ю серця

Оливкова олія – це скарбниця мононенасичених жирів та антиоксидантів, які здатні знизити рівень холестерину в нашому організмі. В результаті організм отримує захист від серцево-судинних захворювань та інших хвороб серця. Воно також запобігає засміченню в артеріях та знижує ризик серцевих нападів.

Знижує ризик захворювання на рак

Оливкова олія багата поліфенолами, які працюють як антиоксиданти та наділені протизапальними властивостями. В результаті це допомагає знизити ризик окисного стресу та хронічного запалення в клітинах. Дослідження вчених показали, що оливкова олія здатна значно знизити ризик розвитку раку молочної залози, а також ризик виникнення раку дихальних шляхів і шлунково-кишкового тракту.

Прискорює зачаття

Оливкова олія прекрасно впливає на процес зачаття. Також воно покращує чоловічу фертильность, позаяк знижує рівень холестеролу, що сприяє виробництву сперматозоїдів.

Контролює рівень цукру в крові

Оливкова олія холодного віджиму у великій кількості містить олеїнову кислоту, яка є основним представником мононенасичених жирів, що сприяють нормальному рівню інсуліну в організмі. В результаті вживання оливкової олії допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Допомагає позбутися жиру

Оливкова олія дійсно містить багато мононенасичених жирів, але вона не містить будь-якої кількості насичених жирів, що, як відомо, додають нашому тілу непотрібні відкладення жирів. Отже, включивши оливкову олію у свій щоденний раціон, ви з великою ймовірністю зможете позбутися зайвого жиру.

Покращує травлення

Оливкова олія, як відомо, є хорошим помічником у лікуванні виразки, запорів та інфекцій уу шлунково-кишковому тракті. Його протизапальні властивості допомагають при лікуванні захворювань жовчного міхура та сечовивідних шляхів.

Стримує процеси старіння

В оливковій олії багато антиоксидантів, таких як вітаміни Е та К.воно також має поліфеноли, які затримують процес старіння. Його жирні кислоти роблять артерії більш еластичними та надають здоровий колір та блиск нашій шкірі. Таким чином, оливкову олію по праву можна вважати «маслом краси».

Підвищує імунітет

Оливкова олія має протизапальні властивості, які допомагають організму захиститися від інфекцій та сприяють загоєнню пошкоджених тканин. В результаті регулярного вживання оливкової олії зміцнюється імунна система організму.