Догляд за волоссям: домашні засоби для фарбованого волосся

Ольга Ранська | Всі новини автора

Кілька порад по догляду за волоссям для тих, хто любить міняти його колір.

Засіб проти випадіння

Дрібно наріжте 1/2 стручка червоного гіркого перцю, залийте його 1/2 склянки горілки і настоюйте в сухому прохолодному місці 7-10 днів. Потім процідіть. Візьміть 1/8 від обсягу настоянки, розведіть її в 10 частинах теплої кип'яченої води і втирайте в шкіру голови. Через кілька хвилин змийте. Застосовуйте цей засіб два-три рази на тиждень.

Чому випадає волосся, дізнайтеся тут

Харчування та стимуляція росту

Візьміть 2 яйця (якщо волосся довге, то треба взяти 3-4 яйця), відокремте білки від жовтків та ретельно збийте жовтки до утворення піни. Потім додайте 1-2 ч. л. лимонного соку і нанесіть на вологе волосся, втираючи суміш круговими рухами по всій шкірі голови протягом 5 хв. після масажу промийте волосся теплою водою. Також втирайте в шкіру голови один раз в тиждень реп'яхову олію.

Що робити, щоб волосся росло швидше, дізнайтеся тут

Зміцнення

Візьміть кефір 3-4-денної давності, злийте відстояну сироватку, а густу масу ретельно втирайте в корені волосся. Потім обв'яжіть голову рушником і тримайте маску одну годину, а потім змийте теплою водою. Робіть таку процедуру 1-2 рази на тиждень.

Для потьмянілого волосся

Щоб "оживити" колір волосся приготуйте та використовуйте бальзам-ополіскувач: сік одного лимона розведіть теплою кип'яченою водою так, щоб вода була дуже кислою. Або можна розвести 2 ст.л. яблучного оцту в 1 л теплої води.

Поради щодо фарбування волосся читайте тут