Дієта довголіття: які продукти вибрати?

Віктор Білий | Всі новини автора

Сучасні ліки, пластична хірургія або навіть найдорожчі методи лікування не допоможуть залишатися здоровим, якщо ви неправильно харчуєтеся. В основі раціону повинна бути натуральна, здорова їжа, яка не містить шкідливих хімічних речовин.

На жаль, виробники продуктів харчування в першу чергу стурбовані зниженням витрат, а хімічні речовини, що додаються в продукти, часто не вказуються на етикетках.

Хороший приклад - хліб. Вирощування пшениці за останні роки значно змінилося, тому хліб і булочки істотно втратили будь-якої харчової цінності. І в цьому вигляді вони не тільки не принесуть користі, але також можуть сприяти розвитку хвороб, а глютен і вуглеводи в цілому вважаються однією з причин епідемії ожиріння.

Те ж саме стосується і фруктів з овочами, які містять все більше і більше добрив і пестицидів і все менше вітамінів і мінералів.

Читайте також: Китайська дієта - східний секрет довголіття

Вода і напої

Вживання газованої води, солодких соків або підсолодженої кави та чаю замість води призводить до зневоднення, тим самим до появи зморшок, згущення крові, погіршення функції мозку і працездатності м'язів. Тому перевагу потрібно віддати звичайній воді, без газу і солодких добавок.

Крім води, варто також пити зелений чай, який знижує ризик серцевих захворювань і раку.
Кава часто вважається шкідливим (серед іншого, він має зневоднюючу дію), але не слід забувати, що він є джерелом антиоксидантів та інших речовин, позитивно впливають на організм.

Доведено, що натуральна кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу, хвороби Паркінсона, проблем з мисленням в літньому віці та деяких видів раку. Він також покращує роботу травної системи та збільшує кількість позитивних бактерій.

Найшкідливішим є кава «3 в 1», який містить цукор, штучні підсолоджувачі, молоко і вершки та не має нічого спільного з натуральною кавою.

Червоне вино допомагає знизити кров'яний тиск, знижує ризик раку та уповільнює старіння.

Горіхи і ягоди 

Горіхи значно знижують ризик різних захворювань, таких як рак, хвороби серця і респіраторні захворювання. Горіхи висококалорійні (але вони корисні для здоров'я), і завдяки їм можна заповнити недолік енергії, що виникає протягом дня.

Також слід включити в раціон ягоди, які підтримують імунітет, захищають зір і судини. Вони також позитивно впливають на рівень інсуліну в крові.

Читайте також: 10 простих способів продовжити життя

Темний шоколад 

Темний шоколад-продукт, позитивно впливає на бактеріальну флору, що володіє протизапальною дією. Активною речовиною в шоколаді, звичайно ж, є какао, тому потрібно вибирати шоколад, який містить його якомога більше, але не містить занадто багато цукру і молока. Ще краще вибрати натуральне какао, бажано у вигляді немеленого какао — шкаралупи.

Здорові жири

Жири можуть мати як негативні, так і позитивні ефекти — все залежить від того, які продукти ви виберете.

Лосось — ця риба значно знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Авокадо— джерело мононенасичених жирних кислот, які в організмі перетворюються в енергію, а не в жир. Авокадо містить безліч корисних для нашого здоров'я інгредієнтів. Одна з переваг вживання авокадо в тому, що він знижує рівень холестерину в крові.

Кокосова олія — ви знайдете лауриновую кислоту з противірусними, антибактеріальними та протипротозойними властивостями. Він також містить жирні кислоти з середньою довжиною ланцюга, які перетворюються в енергію, не розщеплюючись в печінці. Ви можете використовувати його на кухні замість масла або вершкового масла.

Овочі

Овочі дуже цінні для організму через високий вміст в них антиоксидантів, що знижують ризик запалення, і усувають речовини, які можуть сприяти утворенню раку. Вживаючи овочі, ви збільшуєте кількість імунних клітин.

Ось деякі з найважливіших овочів:

  • Броколі. Містить багато вітамінів і мінералів, які позитивно впливають на імунітет і мають протиракові властивості.
  • Помідор. Джерело лікопіну, речовини, що володіє протираковими властивостями та знижують ризик серцево-судинних захворювань.
  • Кабачок. Несправедливо недооцінений овоч: він містить речовини, що володіють протираковими властивостями, і антиоксиданти. Його можна їсти після нетривалої термічної обробки.
  • Часник. Одне з найцінніших рослин - він позитивно впливає на артеріальний тиск, знижує рівень холестерину в крові.