Що можна їсти перед сном

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Ви хочете трохи поїсти перед сном? Якщо ви схожі на більшість людей, то вечорами хочете їсти, особливо під час перегляду телевізора. Є деякі продукти, які можна їсти в цей час.

Багато продуктів, які ми їмо вечорами погано перетравлюються. Це може привести до поганого самопочуття і сну.

Що поїсти перед сном?

Як правило, потрібно їсти не менше, ніж за 3 години до сну. Однак, якщо ви відчуваєте голод перед сном, то не повинні ігнорувати ваш голод.

В ідеалі, ви повинні їсти що-небудь без високого вмісту калорій або цукру. Під час сну організм не зможе спалити багато калорій, і висококалорійні продукти збережуться як жир. Солодкі продукти псують сон.

Замість цього зверніть увагу на низькокалорійні, з низьким вмістом цукру закуски, які задовольнять ваш апетит і будуть добре сприйняті організмом. Тому зверніть увагу на білки, які перетравлюються протягом ночі.

Продукти, які допоможуть вам заснути

  • Вівсянка і мед: тарілка теплої вівсянки може мати заспокійливу дію на нервову систему. Овес багатий на кальцій, фосфор, калій, кремній і магній, які є важливими для підтримки сну. Мед містить натуральний склад, названий "Орексин", який допомагає підготувати мозок для сну, що робить його відмінною альтернативою цукру.
  • Тунець: тунець з високим вмістом білка — хороший кандидат на вечірній перекус, який буде повільно перетравлюватися.
  • Сир: молочні продукти з високим вмістом білка перетравлюються повільно. Спробуйте додати кілька свіжих ягід для солодощі й поживної цінності.
  • Цілозерновий хліб і молоко: цільні зерна злаків містять складні вуглеводи, які підвищують рівень серотоніну, що сприяє спокійній релаксації. Волокно зернових буде повільно перетравлюється протягом ночі. Молоко містить триптофан, який працює як амінокислоти, щоб допомогти зробити вас спокійними.
  • Яйце вкруту: яйця з високим вмістом білка стане хорошою закускою. З невеликою скибочкою хліба з лляною олією (льон містить Омега-3 для поліпшення функції мозку, хліб забезпечує комплексні вуглеводи для підвищення серотоніну).
  • Банан: з низьким вмістом жиру і високим вмістом клітковини, допомагають стабілізувати серотонін і мелатонін, який допомагає релаксації та сприяє міцному сну. Магній і калій допоможе розслабитися втомленим або перевантаженим м'язам.
  • Вишні: природно підвищують вміст мелатоніну, допоможуть розслабитися і заспокоїти розум. Свіжі вишні є оптимальним вибором, але вишневий сік або заморожена вишня також мають заспокійливі властивості.
  • Мигдаль: якщо ви дійсно голодні, то невелика жменька мигдалю вгамує голод, а також надасть вашому тілу хороші жири. Мигдаль містить велику кількість магнію, тому він допоможе заснути швидше, а також прекрасно підходить для захисту вашого серця.
теги: