Вправи для ніг та ваш характер

Ольга Ранська | Всі новини автора

Кожен, хто пробував самостійно робити вправи для ніг, знає, що ця справа не завжди успішна: то немає часу, то не вистачає завзятості, то не надихають результати.

Іншими словами, занадто багато пов'язано з особливостями характеру і способом життя. Тому з наведених нижче вправ ви зможете вибрати ті, які відповідають вашим особливостям.

Отже, якщо у вас:

Стійкий і рішучий характер, спосіб життя – завантажений

Часу займатися в залі у вас немає, а прийшовши додому хочеться швидше лягти спати. Значить робити вправи ви можете тільки на робочому місці. Для цього треба мати досить рішучий характер, щоб не бентежитися присутністю колег та можливістю спітніти.

  1. Стоячи прямо, підніміться на носках 30 разів. Потім підніміться на шкарпетки і перекотіться на п'яти 40 разів.
  2. Невеликий надувний м'ячик (або еспандер) затисніть між колінами. Ритмічно зводите ноги, поки м'язи не втомляться.
  3. Станьте прямо біля стіни, ноги на ширині плечей. Притиснувшись спиною до стіни, опускайтеся вниз, поки ноги не прийдуть в таке ж положення, коли ви сидите на стільці. Завмріть в такій позі на кілька секунд (або наскільки вам дозволять ваші ноги), потім повільно випрямитеся.
  4. Початкове положення – сидячи на стільці. Починайте піднімати ноги від коліна, при цьому намагайтеся носок відтягнути на себе. Якщо для вас це просто, то вправу можна ускладнити: тримаючи спину прямою, витягніть обидві ноги одночасно, коліна повинні бути разом.
  5. Стоячи біля столу, виконайте махи ногами назад з невеликою амплітудою - 20 разів для кожної ноги.

Результат буде через 2 місяці щоденних занять.

Легкий, життєрадісний, незібраний характер, спосіб життя – бурхливий

У вас маса контактів і справ. Ви рідко щось плануєте і ваш розклад змінюється кілька разів на день. Відвідувати спортзал ви не прагнете – ніколи, займатися вдома на самоті – теж немає ні часу, ні бажання.
Щоб зробити ноги стрункішими, вам треба пам'ятати одне: всі сходи міста – ваші. Тому ви припиняєте користуватися ліфтами і ескалаторами, а піднімаєтеся тільки по сходах: це буде ваша особиста степ-аеробіка.

Результат буде через півтора місяці регулярних занять.

Цілеспрямований характер, спосіб життя-сприяє перебуванню вдома

Если преодоление трудностей вызывает у вас чувство гордости, то вам нужны комплексные упражнения. Начинать их нужно с разминки, увеличивать количество повторов постепенно, а со временем можно использовать и утяжелители для ног массой 1-1,5 кг.

  1. Вихідна позиція: встаньте прямо, правим боком до спинки стільця, столу і т.п. тримаючись правою рукою за опору, виконуйте махи лівою ногою вперед, намагаючись підняти її якомога вище 40 разів. Те ж саме – для правої ноги. Поступово кількість махів кожною ногою потрібно довести до 80.
  2. Вихідна позиція та ж. Тепер робіть махи убік по 40 разів кожною ногою.
  3. Вихідна позиція та ж. Махи лівою і правою ногами назад (з невеликою амплітудою) – по 30 разів для кожної ноги.
  4. Станьте на карачки, спираючись на лікті. Виконуйте махи вгору прямими ногами – по 30 разів для кожної ноги.
  5. Вихідна позиція – на карачках. Махи убік, нога при цьому зігнута в коліні – по 30 разів для кожної ноги.
  6. Лежачи на боці, підіпріть голову рукою. Ногу, яка виявилася зверху, зігніть і поставте перед собою на підлогу на повну стопу. Злегка піднімайте другу ногу, тримаючи її прямий – по 20 разів для кожної ноги.
  7. Встаньте на шкарпетки, поклавши руки на пояс. Підніміть одну ногу, зігнувши її в коліні. Постарайтеся протриматися в такій позі кілька секунд. Те ж саме – для іншої ноги. Повторіть 6-8 разів.
  8. Ляжте на спину, руки покладіть під голову, ноги підніміть перпендикулярно підлозі. Різкими рухами зводите і розводите ноги в сторони – 40 разів.
  9. Сядьте на підлогу, тримаючи ноги витягнутими вперед, а долонями упріться в підлогу. Підніміть пряму праву ногу і виконайте кругові рухи стопою 40 разів. Те ж саме – для лівої ноги.

Результат буде через 3 тижні регулярних занять.

Ледачий, розслаблений характер, спосіб життя-лежачий (може, як слідство сильної втоми)

Ви насилу з ранку встаєте з ліжка? Тоді будете робити вправи прямо в ній і вранці, і ввечері.

  1. Вправа "велосипед": лежачи на спині, підняти ноги під кутом і виконувати кругові рухи – крутити педалі.
  2. Ляжте на бік, ногу, що опинилася зверху, підніміть, але зовсім трохи – так, щоб вона виявилася на вазі. Потримайте її так, скільки зможете. Зробіть цю вправу, лежачи на іншому боці.
  3. Лежачи на спині, розкиньте руки в сторони. По черзі піднімайте вертикально і потім опускайте ноги.
  4. Лежачи на спині, підтягніть до себе ноги, зігнувши їх в колінах. Зігнутою ногою робіть махи убік, намагаючись щоб стегно цілком торкнулася ліжка – 25 разів для кожної ноги.
  5. Переверніться на бік. Ногу, яка виявилася зверху, підтягніть до живота і обхопіть руками. У такому положенні постарайтеся злегка підняти іншу ногу і якомога довше протримати її на вазі. Повторіть, перевернувшись на інший бік.
  6. Ляжте на спину, закинувши ноги на стіну. Виконуйте махи ногами (на себе), намагаючись носком торкнутися ліжка.

Результат буде через 3 місяці щоденних зусиль.