Догляд за шкірою обличчя в літній період

Віктор Білий | Всі новини автора

Багато з нетерпінням чекають літа. Ця спекотна пора ідеально підходить для відпочинку і придбання натуральної засмаги. Але разом з цим з'являється і ряд проблем, особливо при догляді за шкірою обличчя в такий період.

З'являється жирний блиск, закупорка пір, запалення і зневоднення. Що ж необхідно зробити, щоб позбавити шкіру від проблем в літній сезон?

Догляд за шкірою обличчя в літній період

У жарку пору особа необхідно ретельно і дбайливо очищати, а також інтенсивно захищати від впливу сонячних променів. Процедури, які ведуть до порушення цілісності епідермісу, варто викреслити, залишивши лише ті заходи, спрямовані на антиоксидантний захист.

Читайте також: Догляд за шкірою влітку: краса в 40-градусну спеку - це не міф

  • Особливо актуальними влітку стають препарати з біофлавоноїдами, вітамінами груп A, E, F, C і коензимом Q, який відновлює природний баланс між антиоксидантами та вільними радикалами в організмі.
  • Що стосується літнього макіяжу то слід виключити косметику з гліколевої та саліциловими кислотами, а також ретинолом. Можна використовувати тональні основи, які зволожують і захищають від УФ (SPF 15-30 їх текстури повинні бути легкими та тонкими). Краще відмовитися від пудри, щоб додатково не закупорювати пори.
  • Якщо з'являється жирний блиск, то варто скористатися матирующей серветкою. Агресивний скраб можна замінити на трав'яні ванночки, які не менш ефективно очищають пори. Після таких процедур потрібно нанести зволожуючий крем, в основу якого входять рослинні компоненти. Цю процедуру слід проводити тричі на тиждень.
  • Домашні маски також допоможуть зберегти красу і здоров'я шкіри. Для захисту обличчя можна використовувати маску, яка виготовляється за таким рецептом: 30 г подрібнених в кавомолці вівсяних пластівців змішати з 10 мл лимонного соку, 1 ампулою вітаміну Е і 10 мл негазованої мінеральної води. А зволожуючу можна приготувати з 20 мл оливкової олії, 1 ампули вітаміну Е і 30 г сиру високої жирності.

Читайте також: Фотодерматит або "алергія на сонце": симптоми, лікування