Як уберегти волосся в літню спеку

Татьяна Землянко | Всі новини автора
волосы

Літо - спекотна пора, і в цей час потрібен особливий догляд за своїм тілом та волоссям. Зазвичай в першу чергу у людини страждає волосся, і безтурботне ставлення до нього щодо догляду тягне за собою відповідні наслідки. У даній статті ви дізнаєтеся, як правильно доглядати і захищати своє волосся в літній сезон.

Здорове волосся - живе та блискуче, але під променями палючого літнього сонця воно легко втратить свій блиск, почне сіктися і стане ламким, тому що страждає від спеки так само, як і весь наш організм. Багато фахівців радять у спеку не піддавати волосся радикальним змінам, куди входять хімічна завивка та зміна кольору. Змінювати свій імідж можна навесні при підготовці до літнього сезону. Постарайтеся влітку якомога менше застосовувати для сушіння волосся фен - природне висихання після миття голови піде тільки на користь.

Читайте також: Які засоби для обличча потрібно використовувати влітку

Слід звернути увагу на шампунь: він має бути з літньої серії зі зволожуючим ефектом. Відмінним варіантом буде, якщо ви і інші засоби придбаєте з урахуванням сезону: це сонцезахисні маски, бальзами, лосьйони, ополіскувачі і так далі. Згубно для волосся - сушити його під променями сонця. Слід надіти головний убір до повного висихання волосся. Також потрібно полоскати чистою водою волосся після купання у морі, річці або басейні, тому як сіль і хлор сильно псують ваші локони.

Пекуче сонце не пощадить ваше волосся, але шкіра голови і волосся повинні дихати. Як бути в цьому випадку? Вибирайте головний убір тільки з натуральних тканин, і продовжуйте інтенсивно використовувати кошти для захисту волосся, зокрема, маски, засновані на маслах.

Якщо шкіра голови отримує підвищену дозу ультрафіолету, то волосся стають слабкими і починають інтенсивно випадати. Головний убір принесе вам подвійну користь - захист волосся і стильний образ. Сьогодні в моді капелюшки з натуральної соломки і, звичайно ж, в світлих тонах.

Всі знають, що сонце сушить все на своєму шляху, тому пийте більше чистої негазованої води і не забувайте їсти натуральні вітаміни. Слід пам'ятати, що головним джерелом нашого здоров'я є здорове харчування. Постарайтеся більше вживати в їжу овочів та фруктів і менше фастфудів.

Читайте також: Зволоження шкіри обличчя: прості правила

Буде дуже корисним приблизно кожні три тижні підрізати посічені кінчики волосся, завдяки цьому у вас буде волосся виглядати завжди здоровим і живим. Яскравого та веселого вам літа!