Коли потрібні і в чому переваги багаторазових захисних масок для обличчя?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

У епідеміологічній ситуації, що склалася, доводиться постійно думати про рівень захисту себе і своїх близьких. Багатьом у цьому допомагають захисні маски для обличчя, що виготовляються на профільних підприємствах. Вони мають багатошарову структуру, що значно знижує ризик можливого зараження. Пропонуємо розібратися, коли носіння подібного засобу індивідуального захисту є обов'язковим, і в чому переваги багаторазових виробів.

 

Коли потрібні?

Основним призначенням захисних масок є:

  • Зниження ймовірності власного зараження при контакті з хворою людиною;
  • Зменшення радіусу поширення мікробів, що виділяються при чханні або кашлі великої людини та, як наслідок, інфікування людей, що знаходяться поруч.

Саме тому носити подібні вироби обов'язково повинні лікарі, касири, продавці та представники інших професій, чия професійна діяльність безпосередньо пов'язана з великою кількістю людей. Решті людей не варто нехтувати елементарними заходами безпеки, перебуваючи в громадському місці.

 

Окремі категорії людей, які у групі ризику, також повинні постійно ходити в масці. До таких відносяться люди похилого віку і які страждають на онкологічні та інші хронічні захворювання. Щоразу, виходячи з дому, вони повинні подбати про захист своїх органів дихання та правильно носити засіб індивідуального захисту.

Переваги багаторазових виробів

Більшість вважає одноразові вироби зручними у використанні. Після закінчення заявленого терміну досить просто помістити виріб у пакетик і вдягнути новий. Багаторазові необхідно піддати певній обробці перед подальшим використанням. Попри це багаторазові захисні маски, мають такі переваги:

  • повна відповідність анатомічними особливостями людини;
  • приємні тактильні відчуття протягом усього періоду використання;
  • надійна фіксація на поверхні особи шляхом еластичних пов'язок;
  • широкий розмірний ряд, що дозволяє підібрати відповідний варіант для дорослого та дитини;
  • великий асортимент, включаючи хустки та баффи;
  • оригінальний дизайн, що робить захисні вироби стильним доповненням до гардероба;
  • зниження шкідливого впливу на екологію через можливість багаторазового використання, тоді як одноразові підлягають негайній утилізації;
  • можливість оптимізації витрат на купівлю, придбавши одного разу кілька виробів та своєчасно їх обробляючи.

 

Більшість мешканців України користуються саме багаторазовими виробами. Виробники подбали про їхню відповідність нормативним вимогам щодо якості виконання. Можна знайти класичні однотонні моделі та маски зі стильним принтом. Останні нерідко стають доповненням до образу, що створюється, виконуючи ще одну функцію.

теги: