Як вибрати батут для фітнесу

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Стрибки дозволяють тримати себе у формі, опрацьовують різні групи м'язів. Подібні заняття прискорюють метаболізм, покращують самопочуття, зміцнюють суглоби та серцево-судинну систему. Користь подібних занять важко переоцінити. Займатися можна вдома або у тренажерному залі. У першому випадку потрібно правильно вибрати батут. Для занять фітнесом виготовляють спеціальні конструкції.

Щоб купити батут відповідно до власних потреб, потрібно знати, на що звернути увагу при виборі. Конструкція фітнес-батута має низку відмінностей від спортивних та дитячих моделей. Він менш стрибучий, що дозволяє виконувати різні джампінг-вправи. Але акробатичні, гімнастичні трюки виконати на такому тренажері не можна.

Особливості фітнес-батута

Фітнес-батут складається з каркасу, на який натягнуте спеціальне полотно. Воно кріпиться не на пружинах, а на джгутах, тому при стрибках немає скрипів. Це значно підвищує комфорт під час занять. Амплітуда рухів відносно невелика, що дозволяє тренуватися в обмеженому просторі.

Батут має кілька ніжок, також може передбачатися ручка. Деякі моделі мають лічильник стрибків. Це дозволяє порахувати навантаження під час тренування. При виборі важливо звернути увагу на розмір, ніжки та міцність усієї конструкції. Якісну продукцію випускають відомі виробники.

На що звернути увагу під час вибору моделі?

Щоб батут був зручним, а тренування ефективними, потрібно звернути увагу на низку параметрів. Основними з них є наступні:

•        Розмір. Діаметр полотна батутів для фітнесу не перевищує 160 см, тому що тренажер розрахований на одну особу. Для будинку варто звертати увагу на моделі шести- або восьмикутної форми з діаметром 100-130 см.

•        Ручка. Вона забезпечує упор під час стрибків, дозволяє утримувати рівновагу. Ручка буває розсувна та звичайна. Телескопічні моделі дозволяють відкоригувати висоту відповідно до зросту користувача.

•        Ніжки. Бажано вибирати моделі на опорах, виготовлених зі сталі. Вона не має бути дуже тонкою. На ніжках мають бути гумові накладки. Це дозволить глушити удари та не псувати підлогове покриття. Гумові наконечники запобігають ковзанню.

•        Каркас. Це трубчаста конструкція, товщина стінок якої повинна бути не менше 2 мм. Інакше є можливість деформацій під час занять.

Знаючи, на які параметри звертати увагу у першу чергу, можна знайти тренажер для джампінг-тренувань.

 

теги: