Перші сережки для доньки: секрети вибору

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Проколювання вух у маленьких дітей — тема, котра викликає чимало суперечок як серед батьків, так і лікарів. Та тим, хто все-таки наважився на цю процедуру, варто знати, як вибрати перші сережки для дочки.

Перші сережки для доньки: як вибрати

По-перше, сережки повинні бути практичними й зручними. Тому найкраще рішення — кульчики пусети. Вони мініатюрні, тож не плутаються у волоссі. З ними можна спати. Вони не відчуваються у вухах, оскільки мають мінімальну вагу, тож не травмують їх в процесі загоєння проколу.

Також варто відмовитися від прикрас, які містять інкрустацію дорогоцінним або синтетичним камінням. Навіть мініатюрний кристал може заплутатися у волоссі й травмувати вухо дитини. Зате можна розглянути моделі з кольоровою емаллю, якщо хочеться відійти від стандартних варіантів. За допомогою епоксидної смоли наносять різноманітні плоскі малюнки:

  • звірів;
  • рослини;
  • мультиплікаційні персонажі;
  • бантики;
  • серця й т. п.

Матеріал перших сережок для доньки

Друге, на що варто звернути увагу під час вибору, — матеріал. Найкращий варіант для дітей:

  • золото;
  • срібло;
  • хірургічна сталь.

У перших 2-х випадках йдеться не лише про естетичну складову, але й гіпоалергенність дорогоцінних металів. Золото й срібло перешкоджає розвитку патогенних бактерій, що так важливо в процесі загоєння.

Колір дорогоцінного каміння

Колір будь-яких вставок варто вибирати на основі відтінку очей маленької принцеси. Нейтральним вважається кубічний оксид цирконію й білосніжні або прозорі емальовані вставки.

Вважається, що зелений колір позитивно впливає на здоров’я, а червоний свідчить про запальний характер. Якщо дитина смуглява, гарний вигляд матимуть сережки з топазом.

Тип конструкції та застібка

Дитячі кульчики повинні мати плавну форму. Це може бути круг, овал, серце. Важливо, аби не було гострих кутиків, які здатні поранити. Пусети дозволено одягати з 6 місяців. Деяким дітям з ними досить зручно. Щоправда, з часом застібка може стати слабкою, тож активна донька може випадково загубити прикрасу.

Найкраще підійде застібка, котра закривається з характерним клацанням. Вона віддалено нагадує традиційний англійський замок. Також дозволено носити сережки з гвинтовим механізмом. Його важко повністю застібнути, якщо вухо недавно прокололи, тож під застібкою може збиратися пил, себум, виділення з місця проколу. Чистити таку модель доведеться частіше, ніж пусети.

Тож вибір залежить не лише від особистих уподобань, але й рекомендацій професіоналів. Проколювати вуха доньці радять у віці від 3-х до 6-ти місяців. При цьому дитина має бути повністю здоровою.

теги: