Як доглядати за шкірою, схильною до алергії?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

В останні роки дерматологи по всьому світу фіксують стрімкий ріст кількості пацієнтів з чутливою та схильною до алергії шкірою. Причиною такої ситуації зазвичай називають погану екологію та хронічні стреси. Також нерідко алергічні висипи є результатом використання неякісної чи неправильної косметики.

Шкіра схильна до алергії – як розпізнати?

Шкірна алергія може проявлятися різними симптомами. Найчастіше це кропив’янка, почервоніння, печіння шкіри. Інтенсивність реакції залежить від особливостей організму і виду алергену. У деяких випадках реакція може з’явитися чи не миттєво після використання невідповідної косметики, в інших – алергічні висипи покривають шкіру за декілька годин після процедури (іноді до 48 годин).

Алергія – хвороба, яку не можна ігнорувати. І тим паче, не варто продовжувати користуватися косметичним засобом, після якого з’явився алергічний висип. Головне правило догляду за шкірою алергіка – уникати тригерів, а це косметичні засоби, які містять:

  • консерванти;
  • барвники;
  • ароматизатори;
  • спирти;
  • віддушки тощо.

А ось, що варто включити в програму щоденного догляду за шкірою, то це термальну воду і гіпоалергенну косметику на її основі. Ця речовина здатна знімати подразнення, заспокоювати, полегшувати алергічні прояви. До того ж, косметичні засоби з термальною водою збагачують шкіру вологою та мінеральними речовинами, що в свою чергу підвищує її захисну здатність.

Найкращі косметичні засоби для шкіри алергіка

Найкращий вибір для догляду за шкірою, схильною до алергії – дерматокосметика, наприклад, французького бренду La Roche-Posay. Компанія уже понад 40 років займається створенням косметичних засобів спеціально для шкіри, схильної до алергічного контактного дерматиту, акне тощо. Косметика компанії створена на основі термальної води та компонентів, які вважаються найбільш корисними та безпечними для чутливої та проблемної шкіри.

В асортименті La Roche-Posay є засоби для щоденного догляду за обличчям та тілом, а також серія гіпоалергенної декоративної косметики для різних типів шкіри. Тож алергія на косметику – аж ніяк не вирок. Головне, користуватися правильними косметичними засобами і про алергічні висипи можна забути.