Види слухових апаратів. Який вибрати?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Неважко помітити, що з розвитком науки і впровадженням нових технологій пристрої, основним завданням яких є підвищення якості життя, стають не тільки більш естетичними, але і все більш функціональними. Не інакше і зі слуховими апаратами, які навіть сьогодні можуть асоціюватися з не дуже помітним обладнанням, що викликає дискомфорт під час носіння. Тим часом моделі, які зараз доступні на ринку, відрізняються формою, а головне довговічністю та ефективністю. Дивиться подробиці на сайті https://reoton.com.ua/uk/. Які існують види слухових апаратів?

Конструкція слухового апарату

Незалежно від того, який варіант ви виберете, майже кожен слуховий апарат складається з кількох компонентів. Таким чином, у слуховому апараті є мікрофон, який призначений для вловлювання звуків із навколишнього середовища, і міні-чіп, який, своєю чергою, обробляє зібрані звуки. Функція навушників полягає в тому, щоб передавати звук прямо у вухо. Крім того, в пристрої є батарея або акумулятор, тобто модуль, що відповідає за живлення, а також перемикач програм і регулятор гучності. 

Види слухових апаратів

Основним поділом слухових апаратів є їх поділ на завушні та внутрішньовушні. Завушні слухові апарати характеризуються тим, що всі компоненти розташовані поза слуховим проходом і, як випливає з назви, розміщені за вушною раковиною. Винятком є, звичайно, навушник і трубка, які ведуть звук прямо у вухо. З іншого боку, внутрішньовушні слухові апарати встановлюються безпосередньо в вушну раковину або навіть у слуховий прохід, що робить їх майже непомітними зовні.

Існує два типи завушних слухових апаратів:

  • Слуховий апарат BTE – відрізняється трохи довшим корпусом, повністю адаптованим до форми зовнішнього вуха. Завдяки своїй конструкції слухові апарати BTE є потужними та часто містять набагато більше функцій і елементів керування. Цей вид апаратів рекомендований, наприклад, для дітей, тому що розмір вкладиша можна поступово регулювати в міру зростання користувача;
  • Слуховий апарат RITE - мікрофон і процесор укладені в корпус, розташований за вухом, а динамік вбудований у вкладиш. Обидва елементи з'єднані між собою тонкою трубкою. Цінується за високу якості звуку. Як і BTE, його можуть використовувати люди як з легкою, так і з глибокою втратою слуху.

Існує два типи внутрішньовушних слухових апаратів:

  • Слуховий апарат IIC, невидимий у слуховому проході. Він розташований безпосередньо у вусі, що робить його практично непомітним для навколишнього середовища. Знімається за допомогою невеликого, шнура;
  • Слуховий апарат CIC, тобто повністю в каналі – він розміщений ще глибше в слуховому проході, завдяки чому його практично непомітно.

Варто відзначити, що внутрішньовушні слухові апарати не завжди можуть підійти людям з серйозною втратою слуху. Тому перед остаточною покупкою варто спробувати хоча б кілька варіантів.