31.08.2020, 23:21

Як зшити фартух для кухні самостійно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
фартук

Мода народжується на вулиці і помирає вдома. Чому так говорять? За життєвої психології ми зазвичай вдома ходимо в тому, що не шкода, а ось на вулицю, на роботу, в театр або у гості ми надягаємо своє найкраще вбрання. Але ж і вдома, ваші близькі, ваші діти, яким ви повинні подавати приклад, повинні вас теж бачити кожен день красивою і нарядною. Для цього, можна всього лише нашити різних фартухів і чергувати їх. Сьогодні ми навчимося шити дуже просту модель фартуха самостійно.

Нам знадобиться:

- відрізок тканини - 150x80 см;
- лінійка, папір, крейда;
- ножиці, нитки.

Фартух буде з бретеллю і поясом на зав'язках, шити будемо з бавовняної тканини. Перед пошиттям відріз тканини слід попрати і випрасувати, щоб вона дала усадку. Робимо викрійку:

  • бретель - 7x65 см
  • пояс - 7x140 см
  • основа №1 - 30x27 см
  • основа №2 - 62x75 см.

Для початку робимо викрійку на папері, а потім переносимо на тканину. Починаємо працювати з основою №1, перевертаємо її до себе виворітньою стороною і загинаємо края на 1 см і ще на 1, нижній зріз не чіпаємо. З основою №2 виконаємо те ж саме, але тільки по плічових зрізах. Далі гарненько відутюживаємо загини, тепер за допомогою швейної машини виконаємо рядки на ширину лапки. Візьмемо основу №2 і, склавши її, навпіл знайдемо середину, те ж саме робимо з основою №1, після чого складаємо їх лицем до лиця.

Читайте також: Прихватка в дві руки. Покроковий майстер-клас

Зараз ми будемо робити складочки: відміряємо від краю до середини другої основи 30 см, з боків і закріпимо їх голочками. З'єднуємо першу основу по центру з другої і прокладаємо рядок. Прийшов час пришити пояс: знаходимо середину деталей, лицьова сторона пояса лягає на виворітну сторону зшитих основ, з'єднуємо голками і приточуємо рядок. Зробили шов і перевернули виріб до себе виворітньою стороною, необхідно скласти пояс навпіл і, заховавши шов, з'єднати не прошитий край. Слід запрасувати, гарненько звернувши пояс по всій довжині, загини тканини робимо по одному сантиметру. Сколюємо голочками і прошиваємо.

Ось така у нас вийшла краса, тепер першу основу розправляємо і прокладаємо стежку чітко по тому шву, що йде по краю виробу. Далі займемося бретеллю: на цьому етапі її краще приміряти, щоб підійшла довжина, загортаємо по краях короткої сторони на 1 см, складаємо навпіл лицем до лиця, сколюємо і прострочуємо. Щоб вивернути бретель на обличчя, використовуйте шпильку; потім зшиваємо, роблячи рядки з боків. Залишилося пришити бретелі до другої основі, прикрасити на свій смак і чудовий фартух готовий. Творчих вам успіхів!