12.09.2020, 11:43

Оновлюємо старе взуття

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Стали непридатними ваші улюблені туфлі, виникли потертості й подряпини? Не поспішайте позбавлятися від такого взуття. Використовуючи техніку декупажу, можна легко оновити поношені туфлі та перетворити їх в модні дизайнерські. І ви можете бути впевнені, що інших таких туфель не побачите більше ні в кого іншого.

В процесі роботи нам знадобляться:

  • Спирт,
  • клей для декупажу на текстилі або ПВА,
  • фарби акрилові (підбираємо під колір туфель),
  • спеціальні серветки для декупажу,
  • ножиці та пензлики.

Підготовка поверхні шкіри

Перед тим, як почати працювати, необхідно знежирити поверхню туфель за допомогою ватки й спирту. Після цього всі подряпини та потертості зафарбовує акриловими фарбами під колір туфель. Даємо висохнути фарбі. Акрилові фарби сохнуть дуже швидко.

Техніка декупаж

Приступаємо до техніки декупаж. Нам знадобитися широкий пензлик і клей для декупажу. Також можна використовувати клей ПВА, але для роботи його потрібно розвести водою в пропорції 1: 3.

Всю поверхню туфель промазуємо клеєм. Для того, щоб серветка для декупажу на взутті трималася міцніше, на поверхню наносимо клей у два шари.

Після цього приступаємо до наклеювання візерунка на туфлі. Найкраще брати спеціальні серветки для декупажу. Вирізаємо візерунок по контуру і легко розшаровуємо серветку. У нас вийшов тоненький шар серветки з візерунком. Такими малюнками можна прикрасити як окремі ділянки туфель, так і покрити всю поверхню.

Прикрашати туфлі ми починаємо з носка взуття. Наносимо клей для декупажу на те місце, куди будемо наклеювати візерунок. Докладаємо серветочку з візерунком і обережно її вирівнюємо. Зверху наносимо пензликом дуже тонкий шар клею. Все зайве по краю відриваємо. Наступним етапом прикрашаємо таким само способом задник туфель і вже тільки потім беремося за бічні частини. Даємо туфелькам просохнути добу. Якщо немає часу для сушіння, то прискорюємо процес сушіння за допомогою звичайного фена.

Нанесення лаку

Після того, як туфельки повністю висохли, приступаємо до нанесення лаку. Це може бути як спеціальний лак, так і акриловий, куплений у звичайному будівельному магазині. Лак наносимо по всій поверхні туфель. Він захистить і закріпить декупаж і додасть туфелькам приємний блиск.

Ми залишаємо взуття на добу для того, щоб лак остаточно висох. За бажанням додатково туфельки можна прикрасити квіточками, паєтками та іншими елементами декору.

теги: