28.11.2020, 11:31

Обновки зі старих джинсів

Ольга Ранська | Всі новини автора
джинсы

У вас вдома накопичилося багато старого одягу в гардеробі і серед усього цього нагромадження – такі улюблені джинси, які вже вийшли з моди, але розлучатися з ними ніяк не хочеться. А що робити, як оновити і додати їм яскравих фарб – ви не знаєте. Зробити улюблені джинси знову модними можна за допомогою наших простих порад.

Аплікація

Для перетворення ваших брюк за допомогою аплікацій нам знадобляться:

  • двошарові кольорові серветки;
  • спеціальні фарби для малювання по тканині;
  • ножиці;
  • декупажний клей.

Опис роботи:

Спочатку знімаємо з серветки верхній кольоровий шар, потім ножицями вирізаємо візерунки, які найбільш сподобалися. Те місце, куди ми збираємося приклеювати малюнок, змащуємо рясно клеєм і прикладаємо вирізані малюнки. Розгладжуємо малюнок від центру до краю, щоб вийшов зайвий клей і повітря. Далі зверху серветку промазуємо два рази клеєм з деякими проміжками і даємо висохнути протягом доби. І тільки потім беремо фарби і розфарбовуємо джинси. Малюнки, які ви будете наносити, залежать від того, яку картинку ви наклеїли. Адже вони повинні її органічно доповнювати, немов би стати продовженням. Якщо на зображенні квітковий орнамент – домалюйте листя або дерева тощо.

Для додання міцності картинці й візерунку, штани пропрасовуємо з вивороту добре нагрітим праскою без пари  протягом 10 хвилин.

Відреставровані таким чином джинси потрібно прати вручну в теплій воді, акуратно викручувати й сушити навиворіт.

Прикраси у вигляді декупажної аплікації наносяться на кишені, на низ штанин і навіть по всій поверхні брюк. А ще гарно буде виглядати, якщо малюнок доповнити стразами різних форм і кольорів, оригінальними ґудзиками, стрічками різної ширини та кольорів тощо.

Тепер оновлені джинси стануть родзинкою вашого гардеробу. А доповнити супермодний образ зможе такий популярний серед українців предмет одягу, як вишиванка, причому підійде сорочка будь-якої довжини. На сьогоднішній день модні бутіки рясніють різноманітністю вишитих сорочок, та й в інтернеті купити вишиванку не складе великих труднощів.

Стрази і вишивка

Якщо прикраса джинсів аплікацією вам з яких-небудь причин не підходить, можна використовувати інший спосіб оновлення. Для цього знадобиться голка з блискучими нитками, стрази і мережива. За допомогою тамбурного шва прикрашаємо задні кишені, бічні рядки брюк. За допомогою термостраз різного розміру можна спереду на брюках вишити зоряне небо. Якщо немає під рукою страз, можна з іншої тканини вирізати зірки різного розміру і пришити їх на штанину, прикрасивши блискітками. За допомогою таких дій ми перетворимо наші непоказні джинси в блискучі дискотечні штани.

Оригінальні серветки

У разі, якщо поношені джинси не придатні до оновлення, не поспішайте їх викидати їх, вони ще послужать, але вже в іншому статусі. З них цілком вийде зробити оригінальні Серветки для сервірування.

Для цього потрібно запастися наступними матеріалами:

  • старі джинси;
  • ґудзики різних кольорів;
  • різнокольорові нитки;
  • голка.

Опис роботи:

Беремо джинси та вирізаємо з них квадрати, овали, кола або трикутники одного розміру. Якщо, наприклад, в одну з цих фігур потрапить кишеня, – буде чудово. По краях наших заготовок прокладаємо подвійну строчку, кишеню декоруємо ґудзиками та нитками на свій смак.

Оригінальну серветку, зроблену таким чином, можна використовувати в заміському будинку для сервірування столу. Якщо на серветці присутнія кишеня, то можна змоделювати маленьку сумочку для дитини.

Як бачимо, при мінімальних матеріальних витратах ми отримуємо нову, цікаву річ та масу приємних вражень і емоцій.