29.11.2020, 12:10

Ніжні бутони троянд з серветок

Ольга Ранська | Всі новини автора
розы из салфеток

Хто б раніше міг уявити, що звичайні серветки є ідеальним матеріалом для створення симпатичних квіточок, використовуваних для прикраси і сервірування, наприклад, обіднього столу. Паперові серветки дуже вдячний, легкий і м'який матеріал, а якщо він ще й потрапить в досвідчені руки, то результат не змусить довго себе чекати. Якщо ви все-таки не володієте вмінням творити такі диво-квіти, то в цьому випадку необхідно вивчити дану техніку. Адже ніколи не пізно і не соромно починати вчитися чомусь новому. Сьогодні будемо робити своїми силами елементарні, і в той же час, оригінальні квіти з серветок.

Бутони троянд з одношарових серветок

Для того щоб зробити квіти у вигляді бутонів троянд, нам будуть потрібні звичні одношарові столові серветки різних тонів (яскравих і насичених – для самих квіточок, смарагдові або зелені – для листочків), звичайна нитка і дерев'яні зубочистки.

Етапи робочого процесу:

  • Згинаємо серветку два рази і по отриманим лініях вигину розрізаємо на чотири половинки-квадрати. Залежно від пишності бажаного бутона на одну квітку буде досить використовувати одну або дві серветки.
  • Один квадрат складаємо навпіл, з'єднавши протилежні краї, і на пару міліметрів відвертаємо той край, що вгорі. Далі обертаємо заготовку іншою стороною і звертаємо в трубочку згідно довжині отриманого прямокутника.
  • На зубочистку одягаємо трубочку (одна частина зубочистки повинна знаходитися в серветці, а друга – зовні) і закріплюємо ниткою. Злегка відвертаємо кінець серветки (її короткий кінець), моделюючи лепесточек троянди.
  • Беремо другий квадрат і складаємо його по діагоналі, з'єднавши протилежні кінці. Виходить трикутник з двох шарів, в якому на кілька міліметрів відвертаємо верхній коней.
  • Перевертаємо вийшов трикутник кутом вниз і укладаємо його на середину трубочку, поєднавши верхній кінець трубочки з нижнім краєм трикутника. Далі звертаємо кути серветки, «обійнявши» ними серединку і створюючи бутон троянди. Низ серветки прособіраем навколо зубочистки і туго перев'язуємо ниткою.
  • Аналогічно чинимо з іншими підготовленими трикутниками до того моменту, поки не вийде бутон потрібного нам розміру. Нитку відрізаємо.
  • З серветки зеленого кольору, складеної двічі, вирізаємо чотири квадрата. Складаємо два невеликих квадратика один на інший: нижній рівно, а верхній покладемо на нього зверху ромбом.
  • Посередині складених зелених квадратів встромляємо зубочистку і надягаємо так звані чашолистки ближче до квітки.

Ось і все, наш бутон з серветки готовий. До слова, допускається використовувати серветки декількох кольорів, що поєднуються між собою за кольором. Можна серединку бутона робити якогось одного відтінку, а інші пелюстки – іншого.