13.03.2021, 17:47

Як зробити декоративну пляшку для кухні

Ольга Ранська | Всі новини автора
декорирование бутылки для кухни

У кухні не вийде розмістити декор з будь-якого матеріалу, тому що в цьому приміщенні часто підвищена вологість, та й поверхні покриваються з часом шаром жиру та вбирають кухонні запахи. А ось декоративні пляшки для кухні будуть доречні в будь-якому випадку. Займають вони мінімум місця в приміщенні, їх можна протерти або вимити під водою, і розташувати в глибині шафи або на відкритій поличці.

Є багато видів декоративних пляшок для кухні. Своїми руками їх змайструвати дуже просто. У ємність можна засипати зерна і крупи, квасоля і горох. Це все сипучі речовини, які потрібно просто засипати шарами в пляшку. Для цього найзручніше скористатися лійкою. Якщо ви хочете розташувати шари не рівно, а ухилами, то при насипання пляшку потрібно нахилити в ту чи іншу сторону.

Пляшка, декорована фруктами і овочами

А щоб зробити декоративну пляшку з фруктами або овочами для прикраси кухні, вам знадобляться:

  • прозора скляна пляшка (краще цікавої форми) з широкою шийкою;
  • фрукти, овочі, зелень і т. п. для наповнення пляшки;
  • оцет;
  • свічка для закупорювання пляшки.

Етапи декорування

Пляшку потрібно добре промити і зняти з неї етикетки. Потім пляшку потрібно простерилізувати, щоб в ній не розвивалися бактерії. Це можна зробити, прокип'ятивши пляшку в каструлі з водою протягом 5-10 хвилин.

Фрукти або овочі, якими ви будете наповнювати пляшку, ретельно промийте, обдайте окропом і красиво наріжте. Ефектно виглядатимуть часточки лимона, солодкий перець різного кольору, перець чилі, трави. Можна покласти і очищені зубчики часнику.

начинка для бутылки 

Тепер помістіть все це в простерилізовану пляшку. Намагайтеся зробити це акуратно і красиво. Для того, аби було зручно переміщати фрукти й овочі у пляшці, можна скористатися дерев'яною шпажкою або в'язальною спицею.

начинка для бутылки

Коли пляшка наповнена, залийте в неї оцтову кислоту. По суті ви робите консервування фруктів або овочів, але тільки, на жаль, ці консерви не їстівні. Потім на водяній бані розтопіть віск від свічки та залийте його в горлечко пляшки. Це потрібно зробити для того, щоб всередину не потрапляло повітря. Зверху закрийте пляшку кришкою або зробіть декоративну прикрасу.

начинка для бутылки декоративная бутылка