19.10.2021, 16:57

Осінні саморобки з листя власноруч

Татьяна Землянко | Всі новини автора
поделки

Щороку осінь нас радує своїми яскравими фарбами і різноманітними нарядами розкішної природи. Багато хто дуже люблять фотографуватися на фоні осінньої неповторної краси. А також ця пора нам надає прекрасну можливість для творчості, і сьогодні ми будемо робити вироби з осіннього листя власноруч.

Для початку нам, звичайно ж, знадобиться назбирати різного за кольором і розміром красивого листячка. Якщо ви заздалегідь вже знаєте, що саме будете робити, то і листя можна відразу підбирати відповідне. Такі вироби можна робити всією сім'єю, діти особливо будуть у захваті, тим більше, якщо збирати матеріал ви будете з ними разом. Вихідні, проведені так весело, їм приємно запам'ятаються. Ці ідеї можуть стати в нагоді також для школи та садочка. 

Читайте також: Букет троянд з осіннього листя 

Забавний їжачок

Для початку зробимо заготівку. Слід намалювати контури тваринки на картоні білого кольору та вирізати. Носик, очі і ротик намалювати маркером чорного кольору. Тепер беремо по одному листочку, намазуємо клеєм тільки нижню частину і кріпимо до заготівлі. Листя потрібно клеїти внахлест один на одного і бажано підбирати приблизно одного розміру і виду. Обклеюємо листям заготівку з двох сторін.

Тепер загинаємо як би ніжки їжачка і приклеюємо на підставку, вирізану з картону. Коли все підсохне, потрібно буде приклеювати листя навколо їжака по всій підставці. Можна також використовувати шишки, гілочку та ягідку для прикраси нашої саморобки. Все, ця краса готова. 

Незамислувате дерево 

А тепер, намалюємо дерево на білому аркуші паперу простим олівцем. Нам знадобиться кілька обов'язково різнокольорового сухого листя. Покладіть на стіл, наприклад файлик, накришіть на нього руками приготоване листя в дрібну крихту. Візьміть пензлик і клеєм помажте ті місця на гілочках де ви хочете, щоб були листя, теж саме зробіть і під деревом на землі.

А зараз найцікавіше: беремо наші крихти і посипаємо малюнок, розформовуючи їх по всіх потрібних місцях, перевернувши листок на бік струсіть зайві крихти. У нас вийшла гарна картина. Якщо ви намалюєте не одне дерево, а кілька, то у вас вийде чудовий осінній пейзаж, зроблений вашими руками. Таке диво можна приподнести як подарунок будь-якій дорогій вам людині. Даний шедевр можна оформити в рамочку і покласти під скло. 

Читайте також: Осіння композиція 

Творіть, не бійтеся, втілюйте свої та ваших діточок фантазії і отримаєте масу задоволення, приємні моменти, проведені разом з усією родиною, у вас обов'язково вийде. Творчих вам успіхів!