29.10.2021, 22:48

Новорічні вироби на рік Змії

Ольга Ранська | Всі новини автора

Новий 2013 рік, що наближається, відповідно до Східного календаря пройде під знаком Чорної Змії – символу мудрості та вічності. І, звичайно, зустрічати його потрібно саме з цим символом, який, як вважається, допоможе вам перенести всі негаразди та принесе удачу. Можна купити символ Нового року, але ж найкращий оберіг той, який зроблений своїми руками. Тому давайте зробимо змію власноруч, а ще краще – разом з дітьми.

Наприклад, можна зробити веселих кольорових змійок з порожніх формочок від кіндер-сюрпризів, які просто склеюються між собою або, для рухливості, надягаються на гумку. Дірочки в них можна зробити гарячим цвяхом, а зібрати можна двома способами: з цілих формочок або з половинок.

 

Якщо у вас є кілька кольорових кришок від пляшок, їх теж можна використовувати для вироби. Тільки спочатку кришки треба промити, просушити, а потім проткнути в кожній кришці по одному отвору. Тепер можна з'єднувати їх за допомогою нитки або гумки. "Змійки" можуть бути різної довжини. Після того, коли остання кришка надіта, зав'яжіть на кінці нитки вузлик, щоб змійка не розсипалася. А язичок і очі можна зробити з пластиліну та прикріпити їх на першу кришку – голову змії. До речі, в цій якості теж можна використовувати коробочку від кіндер-сюрпризу.

Легко можна зробити змійок з паперу. Для цього можна роздрукувати готовий шаблон або намалювати його самостійно і прикрасити фарбами і блискітками. Потім вирізаємо таких змійок по спіралі, протягуємо ниточку і прикрашаємо ялинку або квартиру.

 

Ще один варіант виготовлення змійки з паперу з використанням картонних втулок від туалетного паперу.

Спочатку прикрасьте ці картонні трубочки яскравими фарбами і зсередини, і зовні. Коли вони висохнуть, розріжте втулку по спіралі і «накрутіть» на трубочку, наприклад, від паперових рушників, щоб надати їй "зміїну" форму і можна ще прикрасити.

Тепер нехай добре висохне, зніміть з картонної трубочки, намотайте її навколо пальців, а потім покладіть, як вам хочеться. На кінчику заготовки зробіть надрізи-язичок та зафарбуйте його червоним кольором. Приклейте очі.

Ще одна змійка – з паперових кілець. Для її виготовлення потрібна кольоровий папір, клей та ножиці.

Наріжте смужки з паперу рівної довжини. Склейте перше кільце, а потім вставляйте в нього наступну смужку і знову склеюйте її в кільце. Повторюйте так до тих пір, поки не отримаєте ланцюг потрібної довжини.

Тепер на перше кільце потрібно приклеїти очі і мову. Для очей виріжте три кола-жовтий, білий і чорний. Причому кожен наступний повинен бути менше попереднього. Наклейте один на інший. Виріжте язичок і теж приклейте.