27.02.2021, 22:39

Чим відрізняється сучасний жіночий спортивний костюм від чоловічого

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Незалежно від мети придбання та особистих уподобань, краще заздалегідь дізнатися, чим відрізняється жіночий спортивний костюм від чоловічого. Від правильного вибору певної моделі може залежати зручність і комфорт людини, його настрій в конкретній обстановці й гармонійність у відчуттях.

Недарма всі провідні світові бренди чітко розділяють свої вироби за статевою ознакою, розробляючи їх з урахуванням всіх особливостей організму, побажань клієнтів і функціональності занять.

У чому відмінність жіночого спортивного костюма від чоловічого по кольоровій палітрі

Заходячи в будь-який фірмовий магазин або вивчаючи каталог виробів в онлайн-режимі можна відразу відрізнити продукцію за візуальними ознаками. Костюми для жінок виробляються з яскравої та світлої тканини. У їх оформленні більше декоративних елементів і різних прикрас.

Для пошиття чоловічих спортивних костюмів в основному використовують тканину наступних кольорів:

  • чорний
  • синій
  • сірий
  • зелений
  • червоний

Декоративні вставки в костюмах для чоловіків можуть виконуватися з білою, помаранчевої та жовтої тканини. Текстура поверхні матеріалу зазвичай не має зайвого блиску і переливу. Головні акценти розставляються у вигляді смужок, прямокутних і симетричних елементів.

 

Спортивні костюми для жінок виробляються з матеріалів наступної кольорової гами:

  • білого
  • червоного
  • блакитного
  • яскраво зеленого
  • рожевого
  • світло-синього
  • фіолетового

Розробники моделей для жінок активно використовують різноманітні поєднання кольорів і відтінків, успішно комбінують стримані тони і яскраво виражену колористику. В останні роки гламурні й престижні колекції спортивного одягу для дівчат виготовляються зі сріблястої та золотистої тканини, яку можуть доповнювати вставки з однотонних елементів сірого або чорного кольору. Для жіночих моделей підбирається більші й помітні фірмові логотипи. Їх розміщують на спині курток, попереду на грудях, на рукавах і у верхній частині брюк біля кишень.

Чим відрізняються жіночі спортивні костюми від чоловічих за складом тканини

Одяг, використовувана для інтенсивних занять повинна відповідати різним експлуатаційним вимогам. Незалежно від призначення і сфери застосування вона не повинна допускати переохолодження та перегрівання користувача. Виготовляючи костюми для чоловіків, виробники часто використовують різні види плащовки, яку комбінують з сітчастими вставками й різними видами мембран. Це найбільш практичний вид виробів. Вони відрізняються підвищеною міцністю, стійкістю до негативних кліматичних впливів і різних забруднень. В таких речах зручно займатися бігом на свіжому повітрі, ходити в походи або їздити на природу.

Жіночі спортивні костюми відрізняються від чоловічих за матеріалом виготовлення і звичайно крою. Вони виробляються з еластичних, пластичних тканин, ефектно підкреслюють плавні форми дівчат. В такому одязі зручно займатися різними видами спорту, водити машину і відвідувати різні заходи на відкритому повітрі. Костюми для відпочинку в домашній обстановці часто шиються з бавовняного полотна, велюру і різних видів трикотажу.

Окремо варто звернути увагу на сезонні речі. Літні костюми повинні добре провітрюватися і відрізнятися гідрофобністю. Вироби для зимового періоду зазвичай виробляються з теплоощадних матеріалів, які характеризуються стійкістю до значних перепадів температурного і вологісного режиму. Одяг для жінок, як правило, шиється з полегшеного текстильного полотна, щоб готові вироби не мали істотну вагу.

Комплектація костюмів і особливості їх крою

Залежно від сезонності й призначення одяг для занять спортом може складатися з декількох предметів, що відрізняються експлуатаційними та естетичними характеристиками. Сучасні модельєри й дизайнери постійно розробляють нові, ексклюзивні комплекти та окремі вироби для різних заходів. Жіночі спортивні костюми відрізняються від чоловічих фасоном, особливостями силуету і комплектуючими деталями. Для дівчат виробляються більш приталені моделі курток, толстовок і футболок. Навіть спортивні штани мають більш вишукані форми, ефектно підкреслюють красу і привабливість фігури.

Чоловічі костюми більш об'ємні й мішкуваті. Вони призначені для одночасного використання декількох виробів. Наприклад, під куртку можна одягнути толстовку або светр в зимовий період. Цінуються штани, які не сковують рухів, містять спеціальні вставки, забезпечують мікроциркуляцію повітря і своєчасну вентиляцію. За кроєм і фасону відрізняються також всесезонні моделі костюмів, спеціальні вироби для занять під дощем, для походів і гірськолижного спорту.

 

Для літнього сезону дівчата часто вибирають спідницю-шорти, в яких зручно займатися тенісом, робити вправи на розтяжку і розминки. жінки також охочіше вибирають бриджі та капрі, укорочені лосини та обтягуючі комбінезони для бігу та йоги, для їзди на велосипеді та командних видів спорту. У теплу пору року футболка традиційно може замінюватися на обтягуючий майку або обтислий, укорочений топік. Сьогодні багато всесвітньо відомі бренди пропонують дівчатам практичні й зручні ліфи. Це функціональні вироби, які стильно виглядають в комплекті з шортиками та легінсами.

Жінки прагнуть виглядати привабливо в будь-якій обстановці. Тому для них спеціально розробляються лінійки спортивних костюмів в модних, актуальних кольорах і фасонах. Моделі останнього покоління відрізняються універсальністю використання. В них можна не тільки виконувати певні вправи. Вони будуть доречні в будь-якій обстановці: за кермом автомобіля і на дачі та на пікніку. Купуйте жіночий спортивний костюм, і залишайтеся завжди красивою й ефектною. Насолоджуйтесь комфортом і максимальною функціональністю сучасних моделей!

теги: