29.11.2021, 15:21

Вибираємо жіночу шапку правильно

Татьяна Землянко | Всі новини автора
шапки

З настанням холодів шапка є одним із життєво важливих аксесуарів осінньо-зимового періоду. У тренді, наприклад, як і раніше, залишаються в'язані шапочки і радують модниць безліччю красивих моделей. Головне – правильно підібрати цей атрибут до вашого гардеробу та, звичайно ж, за типом обличчя.

Минули часи, коли шапка вважалася простим утеплюючим елементом в одязі. Сьогодні за допомогою цього аксесуара, при правильному підборі, можна не лише зігрітися, а й втілити стильний образ, а також скоригувати форму обличчя. Вибираючи головний убір, слід враховувати чотири важливі речі: форму обличчя, колір зовнішності, стиль одягу та якість матеріалу. 

Читайте також: Чотири причини вибрати сумку з натуральної шкіри 

В першу чергу необхідно пам'ятати, що цього сезону шапка і верхній одяг не повинні бути одного кольору. Хоча б на один тон вона повинна бути темнішою або світлішою, а ще краще - зовсім іншого кольору. Тому буде достатньо, щоб кольори підходили один одному, наприклад: з рожевим та жовтим кольором відмінно поєднуються чорний, коричневий та сірі тони.

Скільки мати шапок у своєму гардеробі – вирішувати вам, але якщо у вас їх буде кілька, то підібрати потрібний варіант до верхнього одягу буде набагато легше.

Тепер визначатимемося з формою обличчя і підбиратимемо відповідний фасон головного убору.

Овальне обличчя

Це найбільш збалансована та пропорційна форма. Жінкам з таким типом обличчя пощастило, адже їм підійде абсолютно будь-яка шапка, тому можна сміливо експериментувати. 

Кругле обличчя

У цьому випадку ідеально виглядають шапки з помпонами, що звисають, об'ємні берети з асиметричною посадкою в бік, капелюхи з широкими полями. 

Квадратне обличчя

У цьому випадку добре виглядають хустки, шапки з великим декором, берет, кепі з невеликим козирком, асиметричні форми капелюхів. 

Трикутне обличчя 

Цей тип ще називається серцеподібним. Йому чудово підходять пухнасті хутряні моделі, шапки-вушанки, капелюхи з маленькими полями. 

Ромбоподібне обличчя 

У цьому випадку вітаються шапки з відворотом, велика в'язка з хутряними помпонами, кепі, тюрбани. 

Повне обличчя

Жінкам з таким типом обличчя підійдуть берети з широкою резинкою, капелюхи-клош з невеликими полями, шапки, що закривають чоло і трохи витягнуті на маківці. 

Читайте такжож: Як вибрати якісний теплий светр на зиму

Колірна характеристика зовнішності у кожної людини своя: орієнтуйтеся на відтінок шкіри, волосся, очей і, звичайно ж, на свій смак. Все ж таки покупку слід починати з верхнього одягу і вже потім підбирати головний убір, так буде легше визначитися зі стилем. Не бійтеся експериментів, і тоді нудні осінньо-зимові краєвиди наповняться фарбами приємних емоцій.