02.03.2022, 20:42

Стилі чоловічих костюмів

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Справжній джентльмен просто зобов'язаний бездоганно виглядати. І навіть якщо Ви не ставитеся такою метою, Вам варто в більшості випадків мати респектабельний та стильний вигляд.

Гардероб ділового чоловіка, та, втім, будь-якого чоловіка буде неповним без класичного костюма. Їх є так багато, що, здається, розібратися з усіма стилями – завдання не з легких. Але це лише здається. Ми хочемо в цій статті подати Вам основні типи чоловічих класичних костюмів, щоб Ви орієнтувалися і могли підібрати найбільш відповідний для себе.

Костюм - це візитна картка будь-якого успішного чоловіка. Сучасні моделі дозволяють не тільки створити респектабельний вигляд, підкреслити свій статус, але також приховати недоліки фігури та зробити акцент на перевагах. Однак це можливе лише в тому випадку, якщо його правильно підібрати. Давайте про все це докладніше.

Типи чоловічих костюмів із застосування.

За сферою застосування цей предмет гардеробу може бути:

  • формального типу;
  • неформального типу.

Перший також називають урочистим (йдеться про фрак і смокінг). Щодо неформального, то до нього відносять звичайний діловий костюм. Для особливих випадків варто одягнути смокінг із чисто білою сорочкою, жилетом, метеликом та хусткою на грудях. Фрак же відрізняють подовженою задньою частиною з розрізною спинкою, укороченим передом і штанами зі спеціально високою талією, які мають подвійні лампаси. Якщо смокінг надягають на випадки, коли передбачено дрес-код black tie, то фрак - коли white tie.

Типи костюмів за розташуванням ґудзиків на жакеті

Залежно від того, як розташовуються ґудзики піджака, костюми поділяють на:

  • Однобортні - ґудзик розташовуються в один ряд на одній стороні піджака, а петлі - на іншій. Практика показує, що такий варіант більш зручний.
  • Двобортні - ґудзик розташовуються у два ряди з одного боку піджака, і одна пола сильно заходить на іншу. Такий варіант підходить більше для урочистих випадків.

Залежно від того, як розташовуються ґудзик в піджаку, він застібається по-різному.

Якщо на жакеті два або три ґудзик, то останній застібати не варто. Бувають моделі всього на одному ґудзик. Їх набувають люди, які працюють у сфері обслуговування. Єдиний ґудзик обов'язково повинен бути застебнутий.

Типи костюмів за кількістю елементів

Ну і на завершення, виділяють також:

  • костюми-двійки (піджак та штани);
  • костюми-трійки (піджак, жилет та штани).

теги: