08.10.2020, 14:29

Smart TV яку систему вибрати та що про них варто знати

Віктор Білий | Всі новини автора

Сучасні телевізори зі своїми можливостями давно вийшли за рамки класичного перегляду ТБ. Завдяки підключенню до Інтернету вони пропонують набагато більше доступ до відеоматеріалів за запитом, інтеграцію з послугами підписки, можливість слухати улюблену музику, радіостанції, YouTube тощо.

Однак щоб це було можливо, телевізор повинен бути оснащений відповідною системою Smart TV. Чим вони відрізняються і які рішення пропонують? Ось все, що вам потрібно про них знати.

Що таке Smart TV?

Зараз смарт-телевізори є центром домашніх розваг. На додаток до основних функцій вони дозволяють отримати доступ, наприклад, до потокових платформ (Netflix, HBO GO, Player). Ними можна управляти з мобільного пристрою, а також відправляти на них зображення прямо зі смартфонів або планшетів. Деякими моделями можна управляти за допомогою голосових команд.

Читайте також: Smart TV на Android: особливості та переваги ТВ приставки

Практично всі вони пропонують можливість установки додаткових додатків, завдяки яким їх базові можливості можуть бути значно розширені. Наприклад, ніщо не заважає вам дивитися улюблені канали YouTube або переглядати Facebook прямо на телевізорі.

Однак слід пам'ятати, що за замовчуванням на Smart TV встановлена тільки частина додатків. Решту потрібно завантажити з додатків. Однак їх зміст і наявність окремих елементів залежить від системи, в якій працює телевізор.

Smart TV: які вимоги?

Smart TV працюють, як і звичайні телевізори. Однак, щоб повністю використовувати їх потенціал, необхідно забезпечити постійний доступ в інтернет. Сучасні телевізори можуть підключатися до мережі за допомогою традиційного мережевого кабелю або по бездротовому зв'язку завдяки вбудованому модулю Wi-Fi.
Інші параметри телевізора правильно підібрані виробником, щоб система, встановлена на пристрої, працювала без збоїв, а додатки були сумісні. Якщо у вас є така можливість, варто перед покупкою перевірити роботу системи прямо в магазині.

Читайте також: ТВ-приставка на Android: новий світ в старому телевізорі

Незайвим також буде перевірити, як довго виробник підтримує свої пристрої шляхом випуску системних оновлень і випуску нових версій Програми. Річ у тому, що деякі компанії іноді відмовляються від розробки платформи на старих телевізорах, випущених кілька років тому.

Які дозволи можуть підтримувати Smart TV:

  • HD Ready, тобто 1366 768 пікселів
  • Full HD, тобто 1920 1080 пікселів у цьому випадку зображення чіткіше і детальніше, ніж в телевізорах HD Ready,
  • 4K UHD, тобто надвисока роздільна здатність 3840 2160 пікселів. Телевізор зі Smart TV з роздільною здатністю 4K UHD ідеально підходить для перегляду мультимедіа у високій роздільній здатності, також його можна увімкнути до приставки,
  • 8k FUHD дозвіл 7680 4320 пікселів на сьогодні є найбільш технологічним рішенням.

Інші важливі аспекти смарт-телевізорів з доступом в інтернет:

  • клас енергоспоживання: чим він вищий, тим менше енергії споживає пристрій,
  • форма екрану: < / strong> є моделі з плоским або зігнутим дисплеєм,
  • Тип дисплея:< / strong> на ринку доступні телевізори зі світлодіодним, OLED або QLED екраном,
  • < strong>операційна система: < / strong> найчастіше можна зустріти телевізори з Android, Smart Hub, WebOS або Philips Smart TV.