22.12.2020, 21:40

Який фен вибрати і на що звертати увагу?

Олег Білоусов | Всі новини автора
фен для волос

Раніше ці прилади використовувалися виключно для сушки волосся, сьогодні ж вони з гідністю виконують і інші важливі функції. Вибір фена повинен диктуватися конкретними потребами і станом самого волосся. Деяким дамам буде корисно сушити за допомогою дифузора, іншим сподобаються додаткові програми захисту від надмірного нагріву. І також потрібно враховувати той факт, що фен повинен крім основної своєї функції допомагати в укладанні волосся.

Види фенів

Розрізняють три основних види фенів.

Стаціонарний фен

Незамінний елемент обладнання професійних перукарень, поміщений на телескопічну підставку з регульованою висотою. Іноді використовується в багатьох різних видах процедур, що вимагають нагріву волосся, наприклад, при перманентної завивці або фарбуванні.

Фен туристичний

Має компактні розміри і невелику потужність нагріву, завдяки складаний конструкції займає мало місця та легко поміщається у валізі, рюкзаку або дорожній сумці.

Фен для дому

Зустрічається майже в кожному будинку, має корпус з мініатюрним вентилятором, електродвигуном і нагрівальними елементами, має безліч версій моделей з додатковими функціями.

Що слід враховувати, вибираючи фен?

Хороший прилад повинен мати вбудований іонний генератор. Чому це так важливо? Під час сушіння на поверхні голови утворюються катіони, які сприяють завиванню і статичної електрики і, як наслідок, ускладнюють укладання зачіски. Технологія іонізації запобігає описане вище явище. Негативно заряджені заряди нейтралізують шкідливий вплив катіонів і покращують стан волосся, які повертають втрачений блиск nf стають більш сприйнятливими до різних видів укладання.

Друге, вкрай важливе зручність, про який не слід забувати, вибираючи фен, – це регулювання температури і витрати повітря. Користувач повинен мати можливість налаштовувати ці параметри відповідно до своїх індивідуальних потреб. Потрібно також пам'ятати, що не всі волосся отримують користь від гарячого повітря. Якщо ви часто змінюєте зачіску, користуєтеся щипцями для завивки або випрямлячем, більш прохолодний або навіть холодне повітря може бути кращим варіантом.

На зручність використання фена впливає не тільки функціональність пристрою, але і його дизайн. І справа не тільки в кольорі та формі. Велике значення мають ергономіка, конструкція ручки та довжина шнура живлення. Аксесуари для укладання волосся в першу чергу повинні бути зручними, добре лежати в руці та давати повну свободу рухів.

На що ще варто звернути увагу, купуючи фен?

Варто врахувати такі аспекти, як:

  • потужність пристрою: чим вище значення, тим коротше час висихання волосся. Це важливий параметр, особливо для тих, хто не любить проводити занадто багато часу перед дзеркалом. Власницям довгих густого волосся слід користуватися приладами з мінімальною потужністю понад 2000 Вт;
  • дифузор: має велике значення, особливо для кучерявого волосся, що вимагають особливого догляду. Для кучерявого волосся найкраще підійде фен з короткою насадкою-допоможе приборкати неслухняні хвилі і надати їм бажану форму;
  • двигун: існують фени з приводом змінного струму (вони міцні і стійкі до шкідливих зовнішніх факторів, рідко виходять з ладу, відмінно виконує свої функції довгі роки) і безщітковим двигуном (вони відрізняються високим ККД, міцністю і силою обдування).

Які додаткові функції може мати фен?

Сучасні моделі істотно відрізняються від тих, якими користувалися наші мами і бабусі. Сучасні пристрої в першу чергу інноваційні та інтелектуальні. Сучасні аксесуари для укладання можуть бути представлені:

  • датчиком вологості – фен діагностує стан волосся, а потім регулює температуру подачі повітря за ступенем зволоження, завдяки чому вони не втрачають вологу, зберігаючи красивий і здоровий вигляд;
  • інфрачервоною технологією – випромінювання підсилює механізми регенерації волосся, підтримує лікування захворювань шкіри голови, має знеболюючу і протизапальну дію;
  • концентратором повітря – вузький наконечник, поміщений на фен, який збільшує потік повітря не по всій поверхні волосся, а в певній точці, в основному використовується для випрямлення хвилястих або злегка закручених пасом.

Ідеальний фен

Перш ніж прийняти остаточне рішення, гарненько подумайте, що конкретно вам потрібно. Зверніть увагу на стан свого волосся. Якщо вони пошкоджені, ламкі і позбавлені блиску, їм обов'язково знадобиться додаткова підтримка у вигляді кератину. Також зверніть увагу на довжину пасом. Коротку стрижку простіше укласти дифузором з довгими кінчиками. Він підніме волосся біля коріння і додасть обсягу. Пам'ятайте, що не можна використовувати занадто великий потік повітря. Швидше – не завжди краще, гаряче повітря приносить більше шкоди волоссю, ніж користі.

Також не забудьте перевірити основні параметри, такі як довжина кабелю і функція контролю температури. Диявол криється в деталях: іноді одна, здавалося б, несуттєва дрібниця може вплинути на функціональність всього пристрою.

теги: