25.03.2021, 10:03

Можливості сучасної комп'ютерної миші

Віктор Білий | Всі новини автора
компьютерная мышь

Одним з найголовніших аксесуарів для будь-якого володаря персонального комп'ютера є мишка. Це дуже зручний вказівний прилад, який може взаємодіяти не тільки з комп'ютером, але і з багатьма іншими пристроями. Сучасні мишки працюють завдяки оптичному датчику, а раніше в них використовувалися шестерінки та навіть кулі.

На сьогодні вітрини магазинів сповнені різноманітними моделями та класами цих координатних засобів.

Різновиди комп'ютерної миші 

Крім величезного розмаїття дизайну, на які переносяться навіть твори мистецтва, вони поділяються за характеристиками. Деякі з моделей з'єднуються з пристроєм по бездротовому зв'язку, інші мають додаткові кнопки, на яких можна встановити необхідні завдання, визначити чутливість оптичного датчика. Є й такі моделі, які мають і те, і інше, та ще й регулювання ваги.

Читайте також: Як вибрати комп'ютерну мишу, щоб не втомлювалася рука

До вибору відповідного девайса користувачам комп'ютерів варто ставитися цілком серйозно. Особливо якщо він необхідний для графічних робіт або геймінгу.

Ігрові моделі

Ігрові миші мають більший ресурс роботи в порівнянні зі звичайними офісними пристроями. Перші обладнані безліччю додаткових клавіш, ергономічними формами, і покриттям. Зручність для користувача - це основний критерій, яким керуються виробники, тому моделі також оснащені сенсорами високої чутливості, а швидкість відгуку просто вражає.

Професійні гравці та стримери воліють провідні засоби, що підвищує надійність з'єднання з ними. Але серед ігрових мишок зустрічаються і бездротові екземпляри.

Кастомізація ігрових мишок дуже популярна. Виробники завжди знайдуть, чим здивувати своїх споживачів. Наприклад, відома компанія з виробництва ігрових девайсів Razer випустила модель бездротової миші Viper Ultimate, кастомізовану в стилі популярної гри Cyberpunk 2077, зберігши при цьому надійність, високу швидкість і стабільне з'єднання.

Читайте також: Як вибрати комп'ютерну мишу

Як вибрати комп'ютерну мишу?

Багато людей задовго до здійснення покупки задаються питанням, яка комп'ютерна миша найкраща. Складно виділити таку, яка виправдала б очікування кожного покупця. Адже у продажу можна знайти багато різних моделей, тому перед покупкою варто звернути увагу на кілька ключових моментів:

  • Мета комп'ютерної миші. Ігрова комп'ютерна миша або для офісної роботи.
  • Зв'язок з комп'ютером - такі пристрої містять як бездротові та провідні комп'ютерні миші.
  • Форма, профіль, розмір.
  • Кількість кнопок.
  • Дизайн - питання естетики також важливий, коли мова йде про вибір миші для комп'ютера. Залежно від користувача, для якого підібрані аксесуари, можна орієнтуватися на певний стиль і колір мишок.