12.05.2021, 19:56

Комп'ютерна миша - яку краще обрати

Татьяна Землянко | Всі новини автора
мышь

Практично у кожному будинку є комп'ютер або ноутбук, звісно ви користуєтеся мишкою для управління пристроєм. Можливо, ви працюєте з документами або є активним гравцем і проводите за комп'ютерними іграми багато часу. Неважливо чим ви займаєтеся, головне, щоб у вас була відповідна миша, яка підходить за всіма параметрами. Сьогодні ми розберемося, які існують різновиди, і яку краще вибрати мишу для себе.

Перш ніж купити комп'ютерну мишу, потрібно визначитися, як вона буде використовуватися і для чого. Наприклад, для комп'ютерних ігор, де відбувається активний рух мишкою, слід вибрати дротову мишу. Тому, як на батарейках або акумуляторні моделі в цьому випадку не підійдуть, так як буде дуже швидка витрата енергії, доведеться часто міняти батарейки або постійно ставити на зарядку.

Читайте також: Можливості сучасної комп'ютерної миші

  • Вага і форма корпусу - ці параметри враховуються строго індивідуально, виходячи з фізичних параметрів користувача, незалежно від ціни і дизайну. Якщо миша буде не комфортно лежати у вас у руці, то навряд чи ви будете задоволені такою покупкою. Тому в магазині краще потримати її в руках.
  • Провідна миша - вважається найпопулярнішою, вона відмінно підходить для геймерів. Взагалі ця модель надійна, забезпечує стабільну роботу, такий варіант не розряджається в самий відповідальний момент і підтримується більшістю моделей сучасної техніки.
  • Бездротова модель - з'єднання з комп'ютером відбувається через кілька бездротових зв'язків. Радіоканал - по праву є найпопулярнішим і дуже зручним видом зв'язку, радіус сигналу досягає не один десяток метрів. Bluetooth - має ті ж переваги, що і радіосигнал, тільки з відзнакою в радіусі, який працює до 10 метрів. Зверніть увагу, щоб Bluetooth був вбудований в ноутбук або комп'ютер. Wi-Fi - ця модель миші працює на акумуляторі або батарейках, також потрібен модуль Wi-Fi.

Читайте також: Як вибрати комп'ютерну мишу, щоб не втомлювалася рука

Звичайна миша, з простим дизайном, без додаткових функцій відмінно підходить для офісної роботи. А ось для комп'ютерних ігор слід вибирати мишку з додатковими клавішами: це може бути підсвічування і сенсор з підвищеною чутливістю. Така модель відрізняється формою і матеріалом для виготовлення корпусу, не гладкою поверхнею, яскравим дизайном і суттєвою вартістю. Тому, вибираючи мишу для комп'ютера або ноутбука, ретельно обміркуйте і виберіть найоптимальніший, зручний і комфортний варіант саме для себе, незалежно від способу застосування.