24.05.2021, 08:59

Популярні фітнес-трекери: поради щодо вибору гаджета

Віктор Білий | Всі новини автора

Кращі та недорогі фітнес-трекери на сьогодні виробляють компанії Xiaomi Mi Band 6 і Huawei Band 6. Вони впевнено зайняли верхівку даного сегмента на вітринах магазинів за коштами свого співвідношення ціни і якості. При цьому багато хто задається питанням, які ж з них краще.

Читайте також: Фітнес-браслет Mi Band 4: розумний гаджет для контролю активності

Критерії вибору фітнес-трекера

  1. Перш за все, не варто плутати фітнес-трекери з розумними годинами, бо це зовсім різні речі.Зовнішній вигляд у них трохи схожий, але змінний ремінець Mi Band 6 має звичну для всієї лінійки капсулу, яка добре сидить і не випадає. У Huawei ж система заміни трохи складніше. У цьому вона нагадує наручний годинник. Фітнес-браслет Xiaomi максимально легкий і не відчувається на руці. Своєю чергою його конкурент виробляє трекер відчутної ваги.
  2. Розмір дисплея також може зіграти важливу роль при виборі такого девайса. У моделей Band 6 від Huawei екран більше, ніж у браслета Xiaomi тільки візуально. Ще однією відмінністю є кнопка живлення на бічній стороні моделі від компанії Huawei (як відомо, Xiaomi відмовилася навіть від сенсорної).
  3. Якість передачі кольору і самого дисплея на високому рівні в обох моделей. Однак Xiaomi має невеликі відблиски внаслідок своєї форми. Вимірювання пульсу і підрахунок пройдених кроків у обох гаджетів якісний і тут особливої різниці між ними немає. Для зарядки девайси використовують магнітні конектори, які досить зручні і якісні.
  4. Зображення текстових повідомлень на браслеті Xiaomi більш об'ємніше внаслідок невеликого шрифту, а також цей гаджет відображає смайлики в повідомленнях. Huawei має більший шрифт, що дозволяє читати повідомлення з більшої відстані.
  5. У плані ПЗ та підтримки самим просунутим все ж залишається Xiaomi внаслідок додатка МiFit, яке відкрито для сторонніх платформ. Автономна робота у Huawei тримається близько 10 днів, в той час, як Xiaomi можна використовувати від 7 до 9 діб. Різниця в ціні не суттєва, але другий виробник випускає моделі трохи дешевше.

Читайте також: ТОП 5 смарт-годинників за популярністю

Фітнес-трекер - це не просто данина моді, примха або каприз, це справжнісінька необхідність для тих, хто приділяє увагу своєму здоров'ю, сну і фізичної активності. Відстеження таких показників, як денна активність, фази сну, витрата калорій, частота серцевих скорочень можна прирівняти до персонального електронного терапевта, який стежить за вашим здоров'ям.

теги: