10.08.2021, 12:32

Яку морозильну камеру вибрати для будинку

Віктор Білий | Всі новини автора

Морозильник не є предметом першої необхідності домашнього вжитку, але він безумовно стане в пригоді. Морозильні камери можна використовувати для заморозки фруктів, овочів, м'яса, а також для зберігання готових страв або готових заморожених продуктів.

Кращий спосіб зберігати продукти протягом тривалого часу - заморозити їх при температурі нижче -8°C. Це дозволяє зберегти в незмінному вигляді всю харчову і вітамінну цінність продуктів, а також їх зовнішній вигляд.

Читайте також: Як вибрати морозильну камеру. Поради, які полегшать вашу покупку

Конструкція та обладнання морозильної камери

Морозильні камери мають одне відділення і, отже, один компресор. Найнижча температура, яку можна отримати, становить -18°C для пристроїв, позначених трьома зірочками, або -24°C для пристроїв, позначених чотирма зірками. Діапазон температур регулюється за допомогою ручки або кнопок, в деяких моделях зниження температури додатково сигналізується спеціальною лампочкою.

Види морозильних камер

Морозильники діляться на дві основні групи: ящики та комоди.

Морозильні шафи з висувними ящиками

  • У них від 3 до 5 ящиків із пластику або дроту з пластиковою передньою стінкою (їх завдання – захистити внутрішню частину ящика від припливу теплого повітря при відкритті морозильної камери).
  • Більшість морозильних шаф з висувними ящиками мають так званий індикатор змісту.
  • Більшість пристроїв також мають так звані низькотемпературні камери (близько -24°C). Він використовується для швидкого заморожування невеликої партії продуктів, які потім поміщаються в інший ящик. З іншого боку, функція швидкого заморожування (Super Frost) дозволяє заморозити більше продуктів за один раз. Його активація викликає різке падіння температури всередині пристрою (нижче стандартного – 18°C).

Читайте також: Морозильна камера в холодильниках LG: плюси та мінуси різного розташування

Морозильні ларі

  • Вони нагадують велику скриню, всередині якого зазвичай одна камера без будь-яких перегородок.
  • Така морозильна камера пристосована для підвішування спеціальних кошиків для продуктів (навіть у два або три ряди в залежності від розміру пристрою). Цей тип морозильника особливо корисний, коли є необхідність зберігати великі продукти у великих кількостях, наприклад, великі порції м'яса.

Збереження енергії

Одним з найважливіших параметрів з економічної точки зору є енергоефективність морозильних камер. Варто знати, що на холодильники припадає близько 20-30% від загального річного споживання енергії. Наважуючись на покупку морозильної камери, варто врахувати чималі витрати на обслуговування цього обладнання.

Тому варто вибирати найбільш енергоефективні морозильні камери з класом енергоспоживання не нижче А ++ або краще А +++. Різниця між двома класами може досягати 40% споживання електроенергії на рік.