05.09.2021, 11:16

Вибираємо тостер для дому

Татьяна Землянко | Всі новини автора
тостер

Сьогодні на сучасній кухні готувати одне задоволення, а все завдяки достатку кухонної техніки, яка допомагає економити сили і час. Ви любите смажений хліб з апетитною хрусткою скоринкою з двох сторін? Тоді ознайомтеся з критеріями вибору одного з таких помічників, який смачно і красиво смажить хліб - це тостер.

Навіть тим, хто ще не пробував, точно сподобається хрусткий тост вранці, з якого можна зробити чудовий бутерброд. Що в цьому найбільше цінно, так це те, що готувати такий смачний сніданок швидко і просто. Головне - розібратися, яка модель тостера підійде вашій родині. І якщо ви думаєте, що цей прилад тільки смажить хліб, ви глибоко помиляєтеся - він має безліч різних функцій.

Читайте також: Соковижималки: види і особливості

Три види тостерів

Механічні

Мають невеликий вибір функцій і повністю залежать від людини, тому як слід самостійно визначати час смаження через відсутність таймеру. Бажано не відходити від нього, поки готуєте. Цей вид вже не настільки популярний, тому що його витісняють з ринку більш «розумні» побратими.

Напівавтоматичні

Цей вид оснащений термостатом, який не дає сильно нагріватися приладу, автоматично вимикаючи його, але шматочки як і раніше потрібно перевертати вручну.

Автоматичні

Ці моделі найбільш сучасні і зручні, назва говорить сама за себе. Вам залишається тільки завантажити хліб в прилад, а решту тостер зробить сам.

Яку вибирати модель для себе - вирішувати вам, але майте на увазі, що автоматичний вид тостера за ціною дорожчий, однак, в той же час, є найбезпечнішою моделлю. Наприклад, якщо ви залишите без нагляду механічний тостер, може статися пожежа.

Далі слід визначитися, скільки вашій родині за один раз потрібно приготувати тостів: виходячи з цього вибирайте модель з двома або чотирма відсіками.

Читайте також: Професійні тістоміси - якісний заміс тіста та стабільна робота обладнання

Також потрібно звернути увагу на ще одну особливість: тостери бувають з вертикальним та горизонтальним завантаженням, тому вибирайте, який буде для вас більш зручним у використанні. На вертикальному тостері хліб присмажується сильніше, а на горизонтальному будуть відмінно виходити гарячі бутерброди.

Сучасні тостери відрізняються ще й кількістю режимів: від простого підсушування хліба до повного сухарика. Категорично не слід закладати в тостер сир, масло або продукти для бутерброда - тільки хліб, інакше ви виведете апарат з ладу.

Вибирайте відповідний варіант для своєї родини і насолоджуйтеся смачними гарячими бутербродами на сніданок. Смачного!