02.03.2022, 20:57

Собираем информацию для покупки запчастей автомобиля

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Щоб не перетворити заняття з технічного обслуговування та ремонту автомобіля на дорогий проект, особливо коли мова заходить про американські іномарки, вам потрібно навчитися купувати автозапчастини.

За останні кілька років можливості для пошуку та покупки автозапчастин розширилися. У вас є доступ до місцевих дилерів, магазинів автозапчастин та сотень магазинів в Інтернеті. Але знайти якісну запчастину за розумною ціною – це інша справа.

Запасні частини, які ви шукаєте та ваш бюджет – ось дві складові, які мають впливати на стратегію пошуку. В іншому випадку ви в кінцевому підсумку отримаєте не той товар, заплативши високі ціни, або доведеться укласти угоду про ремонт, який коштуватиме дорожче за потрібне.

Зараз саме в інтернет-магазинах легко знайти фірмові запчастини, аксесуари та низькі ціни. У «АвтоКузов Плюс» можна придбати все, щоб відремонтувати Ford та інші марки авто. На сайті ви отримаєте уявлення про ціни, наявність, у тому числі запчастин, які важко знайти. До того ж тут дуже простий пошук потрібного товару, тому що все розбито за категоріями. Запчастини Ford також знаходяться в окремому каталозі. Але щоб зробити правильний вибір, потрібно знати деяку інформацію про автомобіль.

Ви, ймовірно, знайомі з основною інформацією про ваш автомобіль, такі як марка (Форд), модель (Escort), рік (1999), і, ймовірно, об'єм двигуна (2.0L). Вся ця інформація потрібна для придбання звичайних запасних частин для вашого автомобіля, таких як повітряні фільтри, акумулятори та свічки запалювання. Але як тільки ви починаєте робити навіть дрібний ремонт - у таких областях, як паливна система, системи запалення та охолодження, двигун, трансмісія та кузовні агрегати, вам потрібна більш конкретна інформація, щоб уникнути покупки непотрібних компонентів.

Інформація про автомобіль

На аркуші паперу або невеликому блокноті напишіть наступну інформацію про ваш автомобіль - крім марки, моделі та року:

Об'єм двигуна. Ви знайдете його на кришці клапана двигуна, у посібнику з експлуатації автомобіля або на етикетці з інформацією про керування викидами транспортних засобів (VECI), що розташована у моторному відсіку. Це буде щось подібне до 1.9L або 2.0L (що означає 2.0 літра). Крім того, на етикетці VECI міститься інша інформація, необхідна для обслуговування вашого автомобіля.

Тип паливної системи. Ви знайдете цю інформацію в одному з джерел, згаданих вище. Знайдіть таке позначення, як корпус дросельної заслінки (TB), розподілене упорскування палива (MPI), турбодизельний двигун з безпосереднім упорскуванням (TDI) або щось подібне. Це не рідкість, що деякі транспортні засоби в тому ж році й тієї ж моделі використовують один тип паливної системи, в той час, як інші моделі оснащені інший. Ця інформація дозволить визначити, яка саме вам належить. Якщо необхідно, перевірте цю інформацію на кришці клапана, у посібнику з експлуатації автомобіля або в посібнику з обслуговування автомобіля.

Ідентифікаційний номер автомобіля або VIN. Ви знайдете VIN на маленькому ярлику, прикріпленому до водія приладової панелі. Легше побачити номер зовні автомобіля прямо біля нижнього краю вітрового скла. У технічному паспорті вашого автомобіля також є VIN. VIN включає інформацію про виробника, серійну назву транспортного засобу, тип транспортного засобу, модельний рік та завод-виробник. Номер шасі охоплює останні шість цифр VIN. Деякі виробники, такі як Audi та Volvo, відомі тим, що змінюють складові двигуна протягом серійного року випуску. Таким чином, без номера шасі ви не можете знайти правильну заміну деяких своїх компонентів автомобіля.

Номер двигуна. Більшість моделей двигунів мають код на етикетці, що прикріплений до кришки клапана. Проте, тривала робота, а також тепло, олія та вода - роблять мітку нечитаною. Але ви також знайдіть код дати складання - ряд літер та цифр - надрукований на верхній або нижній передній стороні двигуна. Цей номер відрізняється від номера, включеного в код VIN, і допомагає знайти внутрішні компоненти для вашого конкретного двигуна.

Щоб закінчити цей інформаційний лист, позначте об'єм рідини для системи охолодження, коробки передач та двигуна. Ви знайдете цю інформацію у посібнику з експлуатації машини. Щоб купити деякі компоненти, вам знадобиться ця інформація.

Знаючи все наведене зверху, ви майже точно унеможливите покупку неправильних запчастин для вашого автомобіля, що значно заощадить ваші кошти.

Якщо ви коли-небудь купували деталі для машини, ви, мабуть, зіштовхнулися з широким діапазоном цін. Найчастіше, чим вища ціна, тим краща якість. Проте це не завжди так.

Багато магазинів автозапчастин пропонують своїм клієнтам відновлені деталі, або навіть альтернативи оригінальним за нижчими цінами, але якість у них дуже хороша.