09.10.2020, 18:48

Ситуація на Донбасі: зафіксовано одне порушення режиму тиші

Марина Началова | Всі новини автора
оос

Від початку поточної доби, 9 жовтня, у смугах відповідальності наших бригад зафіксоване одне порушення досягнутих домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації. 

Про це повідомляє прес-центр штабу Об'єднаних сил, передає Час Пік.

Так, у районі населеного пункту Шуми противник порушив режим припинення вогню, здійснивши кілька неприцільних черг зі стрілецької зброї.

Бойових втрат і поранень серед наших військовослужбовців немає. Українські бійці вогонь у відповідь на провокативні дії противника не відкривали.

Військовослужбовці Збройних Сил спільно із вогнеборцями ДСНС продовжують гасити пожежі поблизу Болотеного та Майорська. А в районі населених пунктів Новоолександрівка та Катеринівка осередки загорання вже локалізовано.

Окрім того, у районах уздовж лінії розмежування сторін саперами ДСНС розміновано майже 8 гектарів території та передано на знищення 61 вибухонебезпечний предмет.

Для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Наразі відремонтовано 1 будинок, на 9 об’єктах відновлювальні роботи ще тривають.

Наші захисники неухильно дотримуються режиму припинення вогню, водночас вони готові адекватно реагувати на будь-які провокації противника.

Як уже повідомлялося, на Луганщині з непідконтрольного боку облаштовують КПВВ "Золоте" і "Щастя".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк