25.11.2020, 09:57

В Одеській області 17-річний пастух сильно постраждав під час вибуху гранати

Леся Матвеева | Всі новини автора
В Одесской области 17-летний пастух серьезно пострадал при взрыве гранаты

На півдні Одеської області на околиці селища міського типу Сарата прогримів вибух. В результаті вибуху від осколкових поранень серйозно постраждав 17-річний місцевий житель.

Вибух прогримів увечері 24 листопада в полі, коли хлопець пас худобу, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Одеської області.

17-річний хлопець отримав осколкові поранення з частковою ампутацією руки. Наразі потерпілий перебуває в реанімаційному відділенні районної лікарні.

За попередньою інформацією, коли юнак йшов полем, під його ногами вибухнув невідомий предмет. Що саме вибухнуло, визначають співробітники вибухотехнічного управління ГУНП в Одеській області. 

Після того, як поліцейські встановлять повні обставини події, буде вирішено питання про її правову кваліфікацію.

Пізніше в поліції повідомили, що в ході перевірки було встановлено - у неповнолітнього в руках вибухнула граната РГД-5, яку він знайшов в автомобілі на місцевій фермі. 

Вибухонебезпечний предмет сховав у транспортному засобі фермера місцевий пастух. За словами чоловіка, гранату він знайшов кілька днів тому в полі.

Відомості за даним фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

Вилучені уламки гранати правоохоронці направили на експертизу. Триває слідство.

В Одесской области 17-летний пастух серьезно пострадал при взрыве гранаты

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк