19.12.2020, 07:28

У Львові вибухом зруйновано частину житлового будинку: постраждало 2 людини

Во Львове взрывом разрушена часть жилого дома

У центрі Львова стався вибух газу у багатоквартирному житловому будинку. В результаті вибуху постраждало дві людини. Поліція відкрила кримінальне провадження.

У Львові по вулиці Ковалевська стався вибух у квартирі на верхньому поверсі триповерхового житлового будинку. Вибухом зруйновано несучу стіну на третьому поверсі та пошкоджено перекриття над квартирою, повідомляє Час Пік з посиланням на ДСНС Львівщини.

Во Львове взрывом разрушена часть жилого дома

Повідомлення про вибух в одному з житлових будинків до Служби порятунку "101" надійшло 18 грудня об 11:40, на оперативну лінію "102" - близько 11:30. Встановлено, що стався вибух побутового газу без подальшого горіння.

В результаті події пошкоджені окремі стіни будинку, засипано загальний балкон, а також пошкоджена стіна та вхідні двері в сусідній квартирі.

В результаті трагедії постраждали дві людини - 47-річна жінка та 45-річний чоловік, які є жителями квартири, де стався вибух. З опіками їх доставили у восьму міську лікарню Львова та в обласну клінічну лікарню.

Рятувальники ДСНС евакуювали 10 жителів, які перебували у квартирах зруйнованого будинку. У будинку відключені всі комунікації.

За інформацією поліції Львівської області, попередньо встановлено, що вибух стався внаслідок неналежного використання газових приладів мешканцями квартири, де пролунав вибух.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Во Львове взрывом разрушена часть жилого дома Во Львове взрывом разрушена часть жилого дома Во Львове взрывом разрушена часть жилого дома Во Львове взрывом разрушена часть жилого дома

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк