18.02.2021, 09:36

Фатальне відео в ТікТок: В Україні новий випадок отруєння школярок таблетками

В Украине новый случай отравления школьниц таблетками

У ліцеї міста Боярка дві семикласниці отруїлися препаратом "Дротаверин", одна дівчинка загинула, інша - госпіталізована. Розслідування обставин цієї трагедії не встигло завершитися, як стало відомо про новий випадок отруєння школярок.

Стали відомі нові подробиці смертельного отруєння школярок у місті Боярка під Києвом. Трагедія сталася в ліцеї "Гармонія" 16 лютого. Міськрада відсторонила від роботи директора ліцею Світлану Сушко. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Боярки Олександр Зарубін, передає Час Пік.

До розслідування обставин трагедії залучили кіберполіцію. Її співробітники зараз шукають у соцмережах заклики, які можуть призвести до таких наслідків. За версією поліції, випити таблетки дівчаток підштовхнуло відео у ТікТок. Кожна з них випила по 40 таблеток.

17 лютого стало відомо про нове отруєння школярок. У місті Умань Черкаської області дві восьмикласниці у приміщенні школи наковталися таблеток і потрапили до лікарні. 

За словами прес-секретаря Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради Ірини Назарок, був виклик "швидкої допомоги". У лікарню було доставлено двоє дітей з підозрою на отруєння "Дротаверином". 

Як і ліцеїстки з Боярки, школярки прийняли медичний препарат "Дротаверин". Кожна дівчинка випила по 10 таблеток. Зараз вони перебувають під наглядом медиків. 

Як повідомила прес-секретар поліції Черкаської області Зоя Вовк, дівчатка перебувають у стабільному стані, їхньому життю нічого не загрожує.

Попередньо, на подібний експеримент учні з Боярки пішли через якийсь челендж у соцмережі - "випий сорок таблеток та подивися, що буде". Школярки з Умані участь у небезпечному експерименті заперечують.

Розслідування причин та обставин трагедії у Боярці та Умані триває.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк